27 maart 2014 - 11 december 2019: 94620 bladzijden, 752878 artikelen

Topbezetting bij JC Hercules Kaizen judo toernooi

PEY De inschrijvingen voor het Kaizen Tournament op 7, 8 en 9 juni zijn binnen. Er hebben zich rond de 800 deelnemers aangemeld. Er komen deelnemers uit Zweden, Engeland, Zwitserland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk Nederland.
Er zal zeker fantastisch judo te zien zijn. Dus kom langs als je dit evenement wil meemaken en kijk hoe de Hercules judoka’s presteren op dit fantastische toernooi. Op maandag is er nog een training onder leiding van oud olympisch judoka Theo Meijer. Het Kaizen Toernooi is uniek in Nederland en een goede mix tussen de Limburgse judotoppers en de gastvrijheid van de organiserende vereniging.
De kwaliteit van het toernooi is enorm toegenomen, 80 % van het deelnemersveld komt van buiten de provincie, alle wedstrijdclubs uit Nederland hebben een delegatie afgevaardigd. Van diverse zijde is er belangstelling voor het ‘concept Hercules’. Hierin schuilt de kracht van het vrijwilligersclubje uit Pey , dat naast een goed toernooi ook ieder jaar goed mee doet aan de (inter) nationale top op non-profit basis. Trainer Graat Weber zal met trots de eigen Hercules Dojo showen aan zijn collega’s. Ook een publiekstrekker is de camping , waar de gasten hun kamp kunnen opslaan en in de avond lekker gefeest wordt bij de BBQ. Zaterdagavond is het zwembad geopend voor de jeugd, en zondagavond na de wedstrijden is er live muziek. Verder wordt een wedstrijdsysteem gehanteerd waarbij iedereen veel aan het vechten toekomt. Het is ook voor de eerste keer sinds lange tijd dat Limburgse judo topper Janine Penders weer op Limburgse bodem wat wedstrijdjes vecht.
Voor de heren senioren van Hercules past het toernooi en de trainingsstage goed in de voorbereiding voor de NK teams waaraan ze op 28 juni deelnemen te Nijmegen. Doelstelling is om binnen een paar jaar ook aan de Europacup voor teams deel te nemen.
Op maandag wordt er getraind onder leiding van Theo Meyer uit Leusden. Deze 6e dan houder won onder andere Brons op de Olympische spelen in Barcelona 1992 en zilver op de Wereldkampioenschappen In Essen 1987.
Door de vele inschrijvingen heeft de organisatie besloten om het aanvangstijdstip naar 9 uur te verplaatsen. Publiek is van harte welkom in sporthal de Bandert in Echt.