27 maart 2014 - 11 december 2019: 94595 bladzijden, 752679 artikelen

Een nieuwe mijlpaal voor natuurbegraafplaats Bergerbos!

Na twee jaar van voorbereiding is het op zaterdag 7 juni eindelijk zover en opent burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen het nieuwe ontmoetingscentrum op onze natuurbegraafplaats. Het is een mooi en inspirerend gebouw geworden dat bezoekers en medewerkers van Bergerbos letterlijk en figuurlijk veel meer ruimte geeft. We zijn klaar voor de toekomst!
Ons nieuwe ontmoetingscentrum heeft veel praktische voordelen. Want meer ruimte, daar waren we na tien jaar wel aan toe! Bergerbos mag zich verheugen in een alsmaar groeiende belangstelling die de provinciegrenzen overstijgt. Wij zijn het daarom aan onze klanten verplicht om ook in facilitair opzicht maatwerk te leveren. Met de ingebruikname van ons nieuwe gebouw, dat multifunctioneel inzetbaar is, voldoen we aan die opdracht.
U treft bij ons alles onder ťťn dak aan. Want niet alleen op het gebied van catering hebben we professionele stappen gezet.
Het gebouw is na de metamorfose ook toegerust om avondwakes en andere diensten te houden die verband houden met begraven worden op Bergerbos. Kortom: efficiŽnter, professioneler, klantvriendelijker.
Architect Giel Kerbusch en de vakmensen van bouwbedrijf Verhaegh hebben met de planning en uitvoering een knap staaltje werk afgeleverd. Bij de nieuwbouw is de voormalige ontmoetingsruimte als basis bewaard gebleven. Licht en donker, leven en dood, houden elkaar in evenwicht. De grote glaspuien aan de voorzijde garanderen een optimale lichtinval. Zo wordt de spirituele betekenis van de natuurbegraafplaats als poort naar het licht blijvend onderstreept. In het nieuwe gedeelte zijn donkere kasseien gebruikt.
Het zijn stenen die vroeger werden gebruikt in de wegenbouw en die nu dus een nieuwe betekenis hebben gekregen.
Twee jaar lang hebben we nagedacht, geschaafd en gebeiteld totdat het bouwplan was gerijpt. We reisden de wereld af op zoek naar geschikte organische bouwmaterialen die pasten binnen de filosofie en opzet van ons ontmoetingscentrum. Wat we graag wilden, vonden we onder meer in Palestina, India en Noorwegen. En heel opmerkelijk is dat de zogeheten Jeruzalem Stone, waarmee de wanden en vloeren zijn afgewerkt afkomstig is uit Bethlehem. Dit feit geeft extra cachet aan ons funerair ontmoetingscentrum dat door zijn bijzondere uitstraling gerekend mag worden tot een van de meest markante gebouwen in de uitvaartsector.
Door de bereidwillige medewerking van de gemeente Roerdalen en met name wethouder Wolfhagen konden we datgene verwezenlijken wat ons voor ogen stond. Op zaterdag 7 juni zetten we de met de officiŽle (her)opening de kroon op het succes van tien jaar natuurbegraafplaats Bergerbos. Zondag 8 juni is van 11 tot 17 uur een open dag voor alle belangstellenden en is iedereen van harte welkom om dit bijzondere bouwwerk te bezichtigen.
Directie en medewerkers van natuurbegraafplaats Bergerbos.