27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Open dag Roermondse Reddingsbrigade

ROERMOND
De Roermondse Reddingsbrigade afdeling varend redden houdt een open dag op zaterdag 14 juni, van 10Ė 16 uur bij de commandopost aan de Noorderplas, De Weerd 81, Roermond.
Tijdens de open dag kunnen bezoekers reddingsmiddelen, reddingsboten en het hulpverleningsvoertuig bekijken en men kan een rondleiding in het commandocentrum krijgen, een rondje meevaren en diverse demonstraties bijwonen . Er zijn demonstraties gepland, om 12, 14 en 16 uur. Tevens wordt er onder de bezoekers een Reddingsbrigade Veiligheidspakket verloot.
De afdeling varend redden beschikt over een 30-tal getrainde vrijwilligers. Deze staan dag en nacht klaar om mens en dier van de verdrinkingsdood te redden. De leden van dit team komen uit alle leeftijdscategorieŽn. Samen vormen zij een sterk team dat onder alle omstandigheden tot actie kan overgaan.
De afdeling heeft een bewakingsgebied tussen de stuw van Linne en het plassengebied nabij Asselt, beneden de stuw van Roermond. De afdeling zal ook in andere gebieden hulp verlenen als dat gewenst is. De reddingsbrigade beschikt over goed materiaal: een commandopost, een hulpverleningsvoertuig, zes varende eenheden (drie snelle motorboten, twee langzame vletten en een sleepboot), speciale kleding (o.a. overlevingspakken,reddingsvesten,werkoveralls, wetsuits), communicatiemiddelen en een uitgebreide duikuitrustig.
De afdeling telt ongeveer 15 duikers. Deze zijn opgeleidt in het opsporen en bergen van zoekgeraakte voorwerpen (wat als service aan de watersporter wordt aangeboden), maar tevens ook als reddingsduiker.
Om onder alle omstandigheden zo goed mogelijk te handelen, is het reddingsteam breed opgeleid tot allround redders. Het volgen van opleidingen is essentieel om goed als redder te kunnen functioneren. De redders (allemaal vrijwilligers) kunnen zelf bepalen welke opleiding zij volgen en met welke snelheid zij het opleidingstraject doorlopen.