27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

AGENDA

Elke WO heeft Arbeidsongeschikten Platform Limburg haar wekelijkse spreekuur. Van 10 tot 12 uur bij de WAO-WIA Belangengroep te Reuver. Kijk voor meer informatie op www.psz-venlo.nl of bel 06-29530550.
DI 02 DEC wordt in TheaterHotel De Oranjerie de nieuwe show van Kasper van Kooten gehouden. “Karakters” is de tweede cabaroman; een cabaretvoorstelling op basis van een roman. Aanvang om 20 uur in De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16 in Roermond.
WOE 3 DEC is er een Pietenfeest bij ECI Cultuurfabriek in Roermond. De schoen mag gezet worden en kinderen kunnen deelnemen aan allerlei workshops op het gebied van dans, muziek toneel en beeldend. Na de eerste workshops vindt een Pietenconcert plaats. Voor de kleintjes is er ook een speciale Sintvoorstelling van Ageeth de Haan, ‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes’. Aanmelden via pietenfeest@ecicultuurfabriek.nl. Meer info op www.ecicultuurfabriek.nl ZA 6 DEC is er een uitvoering van de Saint Nicolas Cantata door het Conservatorium Maastricht Koor in de Sint Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond. De Saint Nicolas Cantata schreef Benjamin Britten in 1948 voor het lustrum van het Lancing College in Sussex (de vroegere middelbare school van Pears). Hij hield rekening met de uitvoeringsmogelijkheden ter plaatse, hetgeen resulteerde in een ensemble van gemengd koor en enkele jongensstemmen, met een hoofdrol voor de tenor-solist en begeleiding van strijkers, piano, orgel en slagwerk. Entree is een vrijwillige bijdrage.
ZA 6 DEC is er bij Het Goed in Roermond een kerstmarkt. Open van 10 tot 17 uur. De kerstspullen liggen voor het eerst in de winkel en ook voor warme chocolademelk is gezorgd.
ZO 7 DEC verzorgt Reincarnatus in TheaterHotel De Oranjerie het promsconcert Pop meets Classic. Het betreft de spectaculaire afsluiting van het 10-jarig jubileum van Reincarnatus in samenwerking met Fanfare Eensgezindheid. Kaarten kosten 16 euro. Aanvang: 15.00 uur. info: www.reincarnatus.com / www.theaterhotelroermond.nl.
ZO 7 DEC houdt PIUM om 15 uur de voorstelling Listig in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, entree: €7. PIUM creëerde een unieke samensmelting van dans, taal en live muziek, op een indringende en soms ontroerende wijze gebracht. Negen monologen teruggebracht tot hun kern.
ZO 7 DEC zingt Con Dios Koor Swalmen tijdens Kerstmarkt Intratuin Roermond. Het koor staat in de omgeving van de Klantenservice en zingen kerstliedjes in verschillende stijlen. Ook zijn er drie speciale optredens van circa 20 minuten tussen 14 en 16 uur.
ZO 7 DEC is er in de koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen, aan de Scheidingsweg 16 in Roermond een lezing met als thema ‘Het bewijs van Gods bestaan in de wereld om ons heen’. De lezing begint om 10 uur. Ook op zaterdag om 18 uur en zondag 17 uur kunt u luisteren naar een bijbellezing. Er zijn geen collectes.
WO 10 DEC is er een schrijfmarathon voor Amnesty International in de bibliotheek aan de Neerstraat 11-13 in Roermond. Iedereen kan komen schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Er zijn voorbeeldbrieven om over te schrijven en er kunnen groetenkaarten worden verstuurd. De schrijfmarathon duurt van 13 tot 18 uur.