27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Elfjarige drummer Jelle op podium met de Zandtovenaar

Roermondenaar speelt ‘Little Drummer Boy’ tijdens muzikaal kerstspektakel
Rob van Deurzen
Op donderdag 11 december vindt vanaf 19 uur op de Markt in Roermond het sfeervolle familie-evenement ‘Kerst met de Zandtovenaar plaats’. Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen.
Het kerstverhaal wordt verteld door Klaas van Kruistum. Gerenommeerde artiesten als Wudstik, Sandra van Nieuwland, Kris Berry, Niels Geusebroek, Julia van der Toorn, Sharon Doorson,Tangarine en Stevie Ann vertolken traditionele kerstliedjes die perfect passen in dit eeuwenoude verhaal. Tussen al deze bekende namen zal ook die van Jelle Muermans prijken. De 11jarige Roermondenaar is uitverkozen om live op het podium, voor duizenden toehoorders op het plein, het nummer ‘Little Drummer Boy’ te spelen. Afgelopen zaterdagmorgen spraken we hem kort tijdens zijn wekelijkse drumles, onder toeziend oog van een trotse vader en zus.
Jelle drumt al enkele jaren. Al ruim drie jaar heeft hij les van Eddie Claessens, die in Roermond drumschool Drums4Fanatics (www.drums4fanatics.nl) runt. Zijn leraar is uiteraard erg trots op zijn pupil. “Uiteraard! En ik weet ook heel zeker dat Jelle een topoptreden gaat verzorgen tijdens ‘Kerst met de Zandtovenaar’. Hij is een echt talent”, aldus Eddie, die de afgelopen week door The Media Brothers (het uitvoerend bedrijf achter het kerstevenement, red.) op aanraden van het VVV-kantoor in Roermond persoonlijk werd benaderd met de vraag of hij een jeugdige, lokale drummer kon leveren. “Erg ruig dat ze aan mij gedacht hebben. Voor mij een teken dat ik op de goede weg ben met mijn drumschool”, vertelt Eddie.“Ik had meteen enkele leerlingen in gedachten.Die waren allemaal erg goed en twee drummers mochten uiteindelijk auditie doen. De organisatie heeft aan de hand daarvan de keuze laten vallen op Jelle.”
En Jelle zelf? Nou, die vindt het ook erg spannend. Maar hij kijkt ook heel erg uit naar donderdag 11 december. “Samen met Eddie ben ik volop aan het oefenen om ‘Little Drummer Boy’ goed onder de knie te krijgen.” “We hebben feitelijk een kleine twee weken de tijd om alles door te nemen. Kort dag, maar het komt goed. Zeker weten!”
Erg veel tijd om te vertellen hebben we niet, want Eddie en Jelle kruipen ieder snel weer achter het drumstel om te oefenen. Niet veel later gaan beide heren los op het nummer ‘Money for nothing’ van de Dire Straits. “Dat is de beste opwarmer voor ‘Little Drummer Boy’, toch?”, lacht het tweetal.
Kerst met de Zandtovenaar, een muzikaal kerstspektakel voor de hele familie, wordt opgenomen op donderdag 11 december, van 19.00 tot 20.30 uur, op de Markt in Roermond. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de site www.kerstmetdezandtovenaar.nl Het programma wordt uitgezonden op woensdag 24 en donderdag 25 december om 16.45 uur bij KRO-RKK op NPO Zapp op 3 en op vrijdag 26 december om 11.00 uur bij KRO-RKK op NPO 1.