27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Sintfeest voor arme kinderen

ROERMOND
Ruim 12.000 gasten, waarvan zo’n 8.500 kinderen,28 Pathé, Foroxity- en Movie Unlimitedbioscopen, ruim 700 vrijwilligers, 28 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten waren afgelopen weekeinde onderdeel van het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest.
In Roermond werden maar liefst 240 gasten in de bioscoop ontvangen. Want wat als je in Sinterklaas gelooft maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het dan,als je vriendjes en klasgenootjes vertellen over alles wat de Sint hen heeft gebracht? Volgens schattingen van het Cultureel en Sociaal Planbureau leeft tenminste 1 op de 9 kinderen in Nederland op dit moment in armoede. Gemiddeld 3 in iedere schoolklas... Dat zijn zo’n 400.000 kinderen,terwijl dat aantal naar verwachting de komende jaren verder stijgt. Door het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas in hun beleving dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.
Alles is er aan gedaan om de kinderen en hun gezin een onvergetelijk Sinterklaasfeest aan te bieden. Compleet met Sintbezoek, popcorn en een drankje, de film De Club van Sinterklaas en Het Pratende Paard en een cadeautje mee naar huis. Terwijl professionele fotografen voor de blijvende herinnering zorgen. Antje Monteiro: “Sinterklaas is in Nederland een traditie die veel mensen in ere houden. Je moet er dan toch niet aan denken dat kinderen juist tijdens zo’n feest buiten de boot vallen.Als ik de foto’s zie uit al die verschillende steden, dan weet ik zeker dat we deze kinderen vandaag het gevoel hebben gegeven dat ze erbij horen, dat Sinterklaas hen niet vergeet. Een herinnering die ze hun hele leven met zich meedragen. Vol warmte, wat ieder mens toch nodig heeft om met positieve energie verder te gaan.” Ben Wijnstekers, oud-voetbalinternational, te gast in Rotterdam De Kuip voegt daaraan toe: “Het draait hier niet om de cadeaus, het gaat om het plezier. Dat is waar je later het meest aan terugdenkt. Ik zie in mijn werk voor jongeren in achterstandswijken veel kinderen voorbij komen en weet hoe belangrijk juist oprechte aandacht is. Dat we dit vandaag met elkaar voor zoveel kinderen kunnen betekenen is heel veel waard.”
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.