27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Team Ukuwina wint regiofinale Limburg FIRST® LEGO® League

ROERMOND
Team Ukuwina van Lyceum Schöndeln uit Roermond heeft afgelopen weekend in het Continium in Kerkrade de regiofinale Limburg van de FIRST® LEGO® League (FLL) gewonnen. Naast een beker hebben zij ook een Wild Card verdiend voor mogelijke deelname aan de Beneluxfinale. Dit weekend hebben de deelnemende scholierenteams van Limburgse basis- en middelbare scholen hun zelfgebouwde robots weer losgelaten op de wedstrijdtafel. De FLL is een wereldwijde roboticawedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teams aan de slag gaan met een actueel wetenschappelijk thema. Het Continium is al geruime tijd regiopartner van de FLL en organiseert de finale in samenwerking met de Stichting Techniekpromotie uit Eindhoven, die de FLL in de Benelux coördineert.
Het thema waar de teams dit seizoen mee aan slag zijn gegaan, is getiteld ‘FLL WORLD CLASS’ en draait om de vraag: Wat is de toekomst van leren? De teams hebben onderzocht hoe de manieren waarop wij kennis en vaardigheden vergaren, in de 21e eeuw verbeterd kunnen worden. In de presentaties hebben de deelnemers aan de (volwassen) projectjury uitgelegd wat de behoeften van kinderen zijn op het gebied van leren en ontdekken.
Het meest spannende onderdeel van de regiofinale zijn de robotwedstrijden. De teams hebben ieder van LEGO® MINDSTORMS® een robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd, die in wedstrijdverband een aantal missies moet volbrengen. Op de wedstrijdtafel is een opdrachtenparcours uitgezet met opdrachten die verband houden met het thema.Het blijft voor de teams spannend of de robot de opdracht ook zo uitvoert, als zij voor ogen hebben.
Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten en de wedstrijden, worden de team ook beoordeeld op de technische aspecten van de door hen gebouwde robot en op de mate waarin zij als team voldoen aan de FLL Core Values. Dat zijn aspecten als teamwork, de eigenheid van het team en het respect dat zij tonen naar de andere teams.