27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

KAPSELS WINTER 2014 / 2015

Herenkapsels worden langer Tijdens de Milan Fashion Week werden ook de nieuwste haartrends voor mannen bekend. Ten eerste lijkt het erop dat de herenkapsels langer worden. Verder zagen we ook veel minder opgeschoren kapsels en de scherpe verschillen in haarlengte tussen de zijkanten en de bovenlengte lijken een beetje vervagen. Het verschil is er nog wel maar wat minder contrasterend. Het haar wordt in het geheel wat langer met altijd nog met een bovenlengte die je als lok, kuif of lange pony draagt. De Britse mod look doet het nog altijd goed en kaaklang of schouderlang haar combineer je nog steeds met een snor of een korte baard. Een scherpe zijscheiding is ook nog steeds een manier om snel een fashionable en stylish look te creëren.
Trendy met asymetrische zijknot en mooie krullen Altijd losse lokken of het klassieke staartje? Doe eens wat anders met je haar. Steel de show met een asymmetrische zijknot of mooie krullen. Het is het advies van topkapper John Beerens.
Een feestje, een romantische avondje uit, een kantoorborrel of een verjaardag. Het zijn allemaal gelegenheden om eens extra aandacht aan de styling van je haar te besteden. Het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. John Beerens doet je een paar snelle en praktische ideeën aan de hand. ‘Op dit moment doet een knot aan de zijkant het helemaal goed. Het asymmetrische blijft populair’, vertelt John Beerens. ‘Momenteel zie je ook steeds meer de zijscheiding terug komen en dan vooral in de extreme variant. Met een knot aan de zijkant wek je ook het asymmetrische idee op en draag je ook het haar aan één kant.’
Een asymmetrische knot is vrij gemakkelijk te maken. Voor een beweeglijk en volumineus effect maak je eerst wat krul in de punten van je haar. Toupeer het haar boven op je hoofd met een kam en breng het dan naar de zijkant. Zet het haar met speldjes in een vrij losse knot vast. Het resultaat hoeft niet heel netjes te zijn. Het mag er allemaal heel speels en krullerig uitzien. Dit kapsel is geschikt voor halfl ang haar (zoals op de foto’s) maar kan natuurlijk ook met wat langer haar worden gecreëerd. Ook losse mooie krullen blijven een topper voor een speciale gelegenheid. ‘Het is weer extreem populair om textuur in je haar aan te brengen’, vertelt John Beerens.
‘Om goede resultaten te bereiken is het belangrijk dat je met de juiste styling tools werkt. Een aanrader is de CHI ARC krultang die zelf draait, linksom en rechtsom, en het stylen zo heel gemakkelijk maakt.’
Met dank aan John Beerens