27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Formateur Waajen wil snelheid en daadkracht

ROERMOND
Lijstrekker van het CDA, Angely Waajen, is de persoon die deze week de formatie gaat leiden die tot een nieuwe coalitie moet komen.
Er is geen verkenner, zoals de LVR afgelopen zaterdag voorstelde, en ook een informateur is niet nodig. “In deze roerige tijden willen we zo snel mogelijk aan de slag. Snelheid is geboden in het belang van Roermond. We gaan kijken of we een coalitie kunnen vormen die maatschappelijk en politiek zo breed mogelijk wordt gedragen.”
Vrijdag en zaterdag volgen gesprekken met alle partijen, ook de LVR. Wie voor de LVR met Waajen aan tafel gaat zitten is nog niet bekend, Dré Peters in ieder geval niet. De verwachting is dat de formateur de oriëntatiefase op woensdag 2 april kan afsluiten.
CDA-voorzitter en nu ook raadslid, Marc Breugelmans, verwacht dat de huidige coalitie door kan gaan. “Misschien dat er nog meer partijen willen aansluiten. De coalitie heeft twee zetels winst gepakt, dus de verkiezingsuitslag is een duidelijk teken van alle Roermondse kiezers dat ze willen dat we doorgaan”, aldus Breugelmans. Kijk voor een filmpje van de verklaring van Marc Breugelmans op de Facebookpagina van roermond.gzien.nl.