27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Nieuw wijkteam in Roerdalen

ST ODILIENBERG
Proteion Thuis is een nieuw wijkteam gestart in Roerdalen. Sinds de start van de thuiszorg in Roermond en Roerdalen in 2012 is het aantal cliŽnten snel gegroeid. Reden om een geheel nieuw team te starten dat binnen Roerdalen snel ter plekke is als cliŽnten zorg nodig hebben. CliŽnten kunnen daarmee vertrouwen op een klein team, vaste tijden,korte lijnen en deskundige zorg.
Teamleider Tanja Claessens legt de werkwijze uit: ďWij werken met kleine teams. Dat betekent dat er bekende en vertrouwde gezichten bij de cliŽnt aan huis komen en ervoor zorgen dat zij veilig zelfstandig kunnen wonen. Dat creŽert een prettige band, vergelijkbaar met de vroegere wijkzuster.De zorg wordt ingepland in overleg met de cliŽnt. Zo weet de cliŽnt precies hoe laat de medewerker komt. Ook ongeplande, acute zorg is altijd mogelijk en snel geregeld.Ē
De cliŽnten van het wijkteam hebben een vast aanspreekpunt. Voor de cliŽnten, familie, mantelzorgers en zorgverleners is het duidelijk bij wie ze terecht kunnen met vragen over de zorg. De vaste contactpersoon zorgt ook voor een evaluatie van de zorgverlening met de cliŽnt en bespreekt regelmatig of alles naar wens verloopt. En doordat de wijkteams midden in de wijk staan zijn, heeft de contactpersoon korte lijnen met verwijzers zoals de huisarts.
Neem voor meer informatie over thuiszorg of diensten van Proteion Thuis contact op met de Klantenservice, tel 088-850 00 00 of kijk op www.proteion.nl.