27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Stijlvol steil

Bron: kapperssite.nl
Het is een bekend gegeven: mensen met steil haar willen krullen en mensen met krullen hebben liever steil haar. Het goede nieuws is dat je met een goed kapsel en de juiste stylingtools beide kanten uit kunt. Zodat zelfs de grootste krullenbol gewoon kan gaan voor een dagje steil!
Natuurlijk vraagt ieder kapsel om een goede coupe, maar bij gladhaarkapsels luistert het bijzonder nauw; je ziet namelijk álles! Goed vakmanschap is dus een must. Je kapper is daarvoor de ideale persoon. Eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan het online modellenboek op kapperssite. nl en kies voor de selectie ‘haartype glad’.
Goed gereedschap Voor het perfecte steilhaarkapsel is een goede steiltang onmisbaar. Zorg ervoor dat je er eentje kiest met door-en-door keramische bladen. Deze geleiden de warmte beter dan een tang met alleen een keramische laag, zodat je hem minder vaak door je haar hoeft te halen. Zelfs al heb je krullen van nature, dan krijg je met zo’n tang een mooi steil resultaat.
Een tang met uitsluitend een keramische laag kan bij intensief gebruik bovendien slijten. Het gevolg is dat je dan je haar eigenlijk met heet ijzer aan het steilen bent en dat is zo’n beetje vergelijkbaar met de strijkbout erop zetten. Geen aanrader dus. Je haar is helemaal blij als je vóór het steilen een spray gebruikt die het beschermt tegen de warmte van de tang.
Stralend resultaat Het zal je opvallen dat je haar na het gebruik van je steiltang meer glanst – als het tenminste gezond is en in goede conditie verkeert. Dat komt doordat licht dat op een glad oppervlak valt, gelijkmatiger wordt weerkaatst. Je kunt de natuur nog een handje helpen door vóór het steilen een paar druppeltjes zijdeglans over je haar te verdelen voor een high gloss effect.