27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Zelf groenteboeren

Natuurlijk
Bron: Naturado
Het zelf kweken van groente, kruiden en fruit is weer helemaal terug. Niet alleen in de volks- of moestuin maar ook op balkon en terras. De bewuste ‘doe-het-zelfkweker’ kiest voor biologische potgrond voor groente en kruiden, speciaal ontwikkeld voor een rijke en natuurlijke oogst.
De biologisch potgrond voor groente en kruiden bevat een mix van natuurlijke elementen die beworteling sterk bevordert. Tevens bevat de grond speciale (biologische) plantenvoeding voor ongeveer twee maanden. De grond maakt groente- en kruidenplanten sterker en gezonder. Het resultaat daarvan is een rijke en 100% natuurlijke oogst. De potgrond draagt het RHP-keurmerk en is offi cieel goedgekeurd voor biologische landbouw (volgens de regelgeving van de Europese Unie).
Wie eigen groenten en kruiden wil oogsten, kan het beste in april of mei aan de slag gaan. In het voorjaar zijn groente- en kruidenplantjes optimaal verkrijgbaar bij tuincentra. Voor gebruik in de tuin is het een kwestie van de biologische potgrond te mixen met de bestaande tuingrond. Je kunt ook een bak vullen met de biologische potgrond en daar de jonge gewassen in planten. Het is een eenvoudig voorjaarsklusje waarvan je tot en met de nazomer kunt genieten. Naast plantjes kun je uiteraard ook kiezen voor zaadjes maar dan duurt het wel iets langer voordat je kunt oogsten. Gebruik voor zaaien en stekken een speciale zaai- en stekgrond. Groeizak Voor balkonbezitters is een zogenaamde groeizak een leuke en compacte manier om groenten te kweken. Het is een zak potgrond die speciaal ontwikkeld is voor het kweken van groenten en kruiden. Je snijdt de groeizak op de aangegeven plekken open en plant in de gaten groente- of kruidenplantjes. Door de unieke mix van o.a. tuinturf en voeding krijgen de planten een sterke start waar je later (letterlijk) de heerlijke vruchten van kunt plukken!