27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

ECI CURSISTEN AAN HET WOORD

Deze keer het verhaal van Joozee
Joozee (53 jaar) heeft lange tijd in het buitenland gewoond en is sinds een aantal jaren weer woonachtig in Nederland. Ze woont in Herten en is zon twee jaar geleden begonnen met de cursus keramiek bij ECI Cultuurfabriek. We spraken Joozee over hoe zij de cursus ervaart...
Joozee, kun je ons vertellen hoe je interesse voor keramiek is ontstaan?
Toen ik hier kwam wonen, kende ik nog niemand en zocht ik een activiteit om fijn bezig te zijn en om mensen te ontmoeten. In het verleden had ik al eens een korte introductiecursus keramiek gevolgd via een vriendin en ik vond het eigenlijk wel een goed moment om dat weer op te pakken en hiermee verder te gaan.
Hoe kwam je terecht bij ECI Cultuurfabriek?
Ik was op internet aan het kijken en toen viel mijn oog op de gratis proefles die je hier kon volgen. Dat vond ik wel makkelijk, omdat je het eerst eens kunt uitproberen. Ik kon ook heel snel starten, ik geloof zelfs de dag er na al. De proefles beviel mij goed, het was een leuke gezellig groep en een goede docent, zodoende heb ik me ingeschrevenen voor de gehele cursus.
Wat heeft het volgen van deze cursus jou tot nu toe gebracht?
Ik kijk anders naar dingen, ik let meer op vormen en kleuren van objecten en op relaties tussen bepaalde dingen. Ook qua techniek heb ik veel geleerd. Ik vind sowieso onze docent, Arjan, heel goed. Hij blijft je uitdagen en hij laat je nadenken over hetgeen je aan het maken bent. Ook de combinatie van de verschillende niveaus binnen onze groep werkt voor mij inspirerend. Er zijn cursisten die al 10 jaar bezig zijn met keramiek maar ook medecursisten die pas net zijn begonnen.
Tot slot, hoe ziet jou kunstzinnige toekomst er uit op het gebied van keramiek?
Ik ben van plan om nog lange tijd met keramiek door te blijven gaan. Ik vind klei een uitdagend materiaal en zeker niet makkelijk. Als ik iets in mijn hoofd heb wat ik wil gaan maken dan is het nog een behoorlijke opgave om het ook daadwerkelijk zo te krijgen. Dat vind ik ook het uitdagende er aan.