27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Hercules pakt podiumplaatsen

ECHT
Het Bremen Masters judotoernooi is misschien wel het sterkste judotoernooi op de wereld waar je vrij voor kan inschrijven als club. Er doen in het totaal 24 landen mee.
De jc Hercules ploeg is hier al 9 jaar present, maar wist nog nooit een podium plaats te pakken. In de afgelopen jaren was de 5e plaats van Tom Grootjans en de 7e plaatsen van Mistral Janssen en Julien Penders de beste resultaten . Gelijktijdig als de heren in Bremen vechten zijn de dames in Bad Blanken burg bij Erfurt zich aan het meten met het buitenlands geweld. Hoer werden door de Peyer club wel vaker medailles gepakt door Lilo Schultz en Janine Penders.
Job Hanssen en Mauro Martin hadden beide voor de eerste keer ingeschreven en wel in de klasse -18 jaar -43 kg, de trainings maatjes gingen na een goede warming up voortvarend van start en wisten alle partijen voortijdig te beslissen met sterk en gevarieerd judo. De vreugde in het Hercules kamp was dan ook groot toen Job als eerste de finale haalde , maar de wedstrijd erna moest direkt Mauro aan de bak tegen een lange Deense tegenstander, gelukkig stond de focus weer op scherp en vocht Mauro een spannende en tactisch sterke partij waar in hij een wazari achterstand netjes om boog in een overwinning. De vreugde bij de Hercules aanhang kon niet op, een club finale in Bremen….dat is echte een unicum. Het finale blok begon een uurtje later en de 2 mannen hadden afgesproken dat de winnaar de verliezer op worst moest trakteren. Om 17. 30 begon het sommige buitenlandse coaches keken een beetje raar, er werd een finale gespeeld, en niet aangemoedigd of gecoached..Uiteindelijk gingen de 2 na de prijsuitreiking en het Wilhelmus samen worst eten …en Job moest betalen! Maar allebei hadden ze een hele bijzonder medaille…… In Bad Blankenburg waren 4 Hercules neiden door de judobond geselecteerd om deel te nemen, In klasse - 78 kg -21 jaar wist Ilona Savelkoul uit Nieuwstad na een moeizame start, verlies partij tegen de later Braziliaanse winnaar, mooi terug te komen, en via 4 overwinningen toch het brons te pakken