27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Ingebouwde drone voor Renault Kwid

Rijden we straks allemaal rond met een drone in onze auto. Als we de Renault Kwid concept auto moeten geloven alvast wel. De drone in de Kwid functioneert als een verkenner die de files observeert en beelden door stuurt naar de auto.We hebben altijd al gedacht dat autorijden in ons land een beetje vergelijkbaar is met een militaire missie in Afghanistan. Autorijden is oorlog, zo lijken nog al wat automobilisten te denken. Hoewel het ons niet altijd duidelijk is wie nu de VN-soldaten zijn en wie de Taliban. De Renault Kwid concept car die op de autosalon van New Delhi werd getoond, maakt van elke auto een soort van militair observatiecentrum.De Kwid beschikt immers over een ’ingebouwde’ drone.Je kent ze wel, de kleine draagbare helikopters die tegenwoordig overal opduiken.De drone van de Renault Kwid wordt vooruitgestuurd als verkenner om files te filmen. De beelden worden door gestuurd naar een tablet op de mid-denconsole en zo weet de bestuurder wat hem tewachten staat.
Allemaal heel leuk maar weinig realistisch. De Renault Kwid werd voor gesteld op het autosalon van New Delhi en werd ontworpen door designers uit verschillende continenten.
Het resultaat is een autootje dat zo uit een stripverhaal gestapt lijkt en wordt aangedreven door een 1.2 liter turbomotor. Het 3,6 meter lange autootje biedt plaats aan twee personen en het interieur is geďnspireerd door een vogelnestje. De kans dat de Kwid of iets gelijkaardigs ooit op de markt komt, is klein.