27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Team Mavo Roermond zorgt voor de verfrissing

ROERMOND
Zondag 27 april is het zover. Die dag staat de stad aan Roer en Maas in het teken van de Roermond City Run. Vele duizenden lopers, jong en oud, zijn al volop in training voor dit sportieve en gezellige evenement. Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar talrijke scholieren. Voor hen is er een speciale scholencompetitie opgezet. Wekelijks bezoekt verslaggever Rob van Deurzen voor De Trompetter en Gezien. nl een van de deelnemende scholen om de voorbereidingen te volgen en de lopers aan de tand te voelen. Deze week staat Mavo Roermond centraal, waarvan op 27 april zo’n 30 derdeklassers de waterposten bemannen en de lopers voorzien van een welkome verfrissing onderweg.
Ze zijn onmisbaar… de waterdragers. In het peloton van de Tour de France zorgen ze voor de aanvoer van de bidons voor hun kopmannen. Maar niet alleen in een dergelijk megasportevenement zijn ze van de partij, ook tijdens de Roermond City Run staan ze hun mannetje (en vrouwtje). Al enkele jaren bemannen de derdeklassers van Mavo Roermond, in het kader van de maatschappelijke stage, hier de waterpunten. Zo ook dit jaar. Namens de groep vertellen Bram van de Wal (15) en Luuk Cuijpers (14) er meer over. Ook docente en coördinator maatschappelijke stage Jacqueline Curvers schuift aan.
“Al enkele jaren is Mavo Roermond een vaste kracht tijdens de Roermond City Run. Onze leerlingen mogen 6 uur van hun maatschappelijke stage zelf invullen. Het bemannen van de waterpunten is blijkbaar populair, want jaarlijks kiezen enkele tientallen jongens en meisjes hiervoor”, aldus Jacqueline Curvers.
“Het lijkt ons inderdaad erg leuk om te doen”, vertellen Bram en Luuk. “De Roermond City Run is een gezellig evenement. En als het weer ook nog eens meezit is het een mooie invulling van onze stage.”
Op 27 april worden de deelnemende leerlingen van Mavo Roermond verdeeld in groepen. “Het is dan de bedoeling dat we de lopers bekertjes water aangeven. Zeker als de zon schijnt en het warm is, is dit erg belangrijk.”
Mavo Roermond heeft geen lopers. Jacqueline Curvers: “Wil je goed beslagen ten ijs komen, dan vergt dat een goede en uitgebalanceerde voorbereiding. Het is voor ons niet mogelijk om deze trainingen in te passen in onze reguliere lessen lichamelijke opvoeding. Door leerlingen de mogelijkheid te bieden om de waterpunten te bemannen leveren we toch een mooie en niet onbelangrijke bijdrage aan de Roermond City Run.”
De deelnemers aan de diverse runs op 27 april hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken. De derdejaars leerlingen van Mavo Roermond zullen de inwendige mens op en top verzorgen.
“Lopen moeten de deelnemers zelf doen. Voor een natje zorgen wij”, zo besluiten Bram en Luuk met een glimlach.
Op 27 april 2014 vindt de vierde editie van de Roermond City Run plaats. De Roermond City Run is een initiatief van Rotary Roermond. Met ruim 2000 deelnemers was de afgelopen editie zeer geslaagd. Het evenement zal voortaan jaarlijks op de vierde zondag van april plaatsvinden. Ook dit jaar belooft het weer een gezellig evenement te worden met een prachtige route. Tijdens de Roermond City Run vinden er tevens diverse activiteiten plaats in het centrum van Roermond.
De inschrijving voor de Roermond City Run is inmiddels gestart. Je kunt je inschrijven voor verschillende hardloopdisciplines. Zo is er de Rabobank Ten Miles Run, de Businessrun, de Rockwool 10 km Run en de VeTraNed 5 km Run. Ook de Wowdeal/Smeets autoschadeherstel Bambino Run van 500 m en de Intersport Kids Run van 1 km, speciaal voor de jongste deelnemers, maken deel uit van het evenement.
De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen op 27 april (zie artikel hiernaast). Meer informatie is te vinden op www.roermondcityrun. nl, www.facebook.com/roermondcityrun of twitter.com/ roermondcityrun.