27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Doelman Edmond Vossen schittert n helft als gelegenheidspits met vier doelpunten

PSV35 verspeelt voor de derde keer in blessuretijd zeer dure punten in de degradatiestrijd
Edmond Vossen werd afgelopen zondag de sensatie voor zijn ploeg SVVH. De club uit Heibloem kampt met een smalle selectie. Toen de thuisclub bij de rust tegen RKAVC achterstond (0-1) werd in de pauze geopperd om doelman Edmond Vossen naar de vacante spitspositie te dirigeren. Een superzet, want de keeper ontpopte zich als een ware plaaggeest voor de bezoekers. De gelegenheidsspits scoorde maar liefst vier treffers en gaf ook nog eens twee assists. Resultaat: een puike 6-2 overwinning.
De schlemiel van dit weekeinde was PSV39. De derdeklasser doet het na de winterstop vrij aardig en leek zich uit de degradatiezone te verwijderen. Maar in dit gevecht morst de ploeg echter wel zeer zure punten. Al twee keer werd in blessuretijd een voorsprong weggegeven. Maar toen restte in ieder geval nog een puntje. Zondag ging het helemaal mis. Nu moest de thuisclub in blessuretijd tegen hekkensluiter Swalmen niet alleen de gelijkmaker maar zelfs nog de verliezende treffer incasseren. In plaats van zeven punten meer is de echte marge van de tweede degradatieplek geslonken tot n puntje. Swalmen daarentegen tankt met deze winst nog hoop, al is de kloof nog vier punten, maar die zou zondag in het thuisduel tegen mededegradatiekandidaat Lindenheuvel nagenoeg gedicht kunnen worden.
Eersteklasser SVC 2000 kan na de overwinning op degradatieconcurrent Chevremont (3-1) weer heel even iets ruimer ademhalen. Maar de marge is nihil, een punt tot nacompetitie voor klassenbehoud. Opmerkelijk in dit duel was dat de een dag eerder jarige spitsen AbdelIlah Aziz (22) en Johnny Burthenne (33) beiden scoorden. In 4 D zorgde RKSVN voor een opmerkelijk resultaat door koploper RKVB in Neer op een nederlaag te trakteren. Op drie punten heeft Hebes de leider nu toch weer in zicht. SHH had in 3 B bijna kampioen Adveo nagenoeg op de knien, maar liet de Zuid-Limburgers in blessuretijd nog langszij komen. In 4 E is het doek voor SNA praktisch gevallen na de veertiende nederlaag. Na de elfde verliesbeurt zonder zelf te scoren is de kloof naar een veilige haven van zeven punten al nagenoeg niet meer te dichten.
RIOS31 heeft zich hersteld van twee nederlagen op rij en was weer ouderwets op dreef (5-1). In 6 B deed koploper Stevensweert goede zaken. De leider won zelf, terwijl naaste concurrent Conventus op een gelijkspel bleef steken en Roermond dat bij winst in de achterstallige wedstrijden nog erg dichtbij kon komen, zelfs verloor. De zege van de week werd aangetekend door de vrouwen van SVC die met dubbele cijfers wonnen: 10-0.
De schutster van de week is ook bij deze ploeg te vinden. Samentha Pol schoot vijf keer raak. De schutster wordt op de voet gevolgd door die vermaledijde doelman Edmond Vossen met vier doelpunten, waaronder een zuivere hattrick. Een hattrick werd eveneens geproduceerd door Kay Jeurissen (RIOS). Drie schutters uit de grote en twee uit de kleine cup troffen twee keer doel: Stef Wassenberg (SHH), Dennis Hendriks (Hebes), Daan Metsemakers (RKSVN), Frank Pluymakers (St. Oberg) en John Gielen (Roggel) In de grote cup zag de geen punten scorende leider RKVB de waarschijnlijk nog enige concurrent voor de hoofdprijs, HEBES, iets dichterbij komen, maar de voorsprong telt nog altijd acht punten. De schutters in de topdrie lieten het afweten, ze scoorden niet, dus verandert er ook niets. In het keeperklassement zag Erik van Bilsen door zijn twee tegentreffers Dave Nellen (RKSVN) wel op een gelijk aantal doelpunten komen, maar de Neerse doelman moet in het inhaalduel dan wel de nul zien te houden.
In de kleine cup nam Rios na zijn fikse zege de leiding weer over. Conventus bezit wel evenveel punten, maar deed daar wel drie wedstrijden meer over. Na de nederlaag van Reuver lijkt de topvijf al uitgekristalliseerd. De twee leiders in het schuttersklassement scoorden niet, zodat Olaf van Buggenum tot op drie punten kon komen. Deze op zijn beurt kreeg gezelschap op plek drie van Kay Jeurissen (RIOS) die dus een hattrick produceerde. In het keeperklassement bleef de topdrie in tact, ze werden alledrie eenmaal gepasseerd.
In de vrouwencup blijft leider Heythuysen ongenaakbaar. SVC deed met zijn monsterzege grote stappen richting tweede plaats. SHH herstelde zich met een dikke zege (6-1) van de nederlaag afgelopen week. Ook Slekker Boys (5-1), Vlodrop (5-4), Bieslo (5-0) en Heythuysen (4-0) scoorden er vrolijk op los.