27 maart 2014 - 18 september 2019: 92891 bladzijden, 738509 artikelen

Aansprekende namen op Bevrijdingsfestival Roermond

ROERMOND
Maandag 5 mei vindt in Roermond het Bevrijdingsfestival Limburg plaats. Op diverse pleinen en podia in het centrum van Roermond zijn het muziek, activiteiten, markten en culturele uitspattingen die de klok slaan.
De Markt is de plaats waar al jaren het hoofdpodium staat. Grote nationale acts treden hier op, waarvan de grootste de Ambassadeur van de Vrijheid Kensington. Ook de winnaar van Nu of Nooit (Les Djinns) krijgt een plek op deze mainstage. De verdere optredens op het hoofdpodium zijn van Sandra van Nieuwland, Stream of Passion, Re:Freshed Orchestra, Claw Boys Claw en de Bazzookas.
Dit jaar is voor het eerst op de Markt de Sena talent stage te vinden. Hier zijn optredens van Limburgse muzikale helden en aankomend talent. In afwisseling met het hoofdpodium is er op de Markt nonstop live muziek. Te zien en horen op de Sena stage: Afterpartees, Guy Smeets Band, Madi, The Real Youth, D00p (feta. Subp Yao), The Mothmen & finalist van Freedom of Zpeech en Francis (winnares Kunstbende).
Op het Kloosterwandplein vindt dit jaar de eerste editie van Cross Culture Roermond plaats, met skate- en freerun demoís, mini-ramp contest skateboarden, breakdance en veel meer. Iedereen is vrij om deel te nemen. Tevens staat hier de Freedumpstage met de volgende artiesten: FS Green & Mc Fit, Subp Yao, Stickyfingers, Kneppah & Low5 en de finalisten van Freedom of Zpeech.
Het uitgebreide randprogramma wordt zoals gewoonlijk ook dit jaar georganiseerd door COS Limburg en vindt plaats op en rond het Munsterplein.Naast verkoop- en informatiestands zijn op het Plein van de vrijheid en de mondiale markt ook verschillende debat- en dialoogactiviteiten m.b.t. vrijheid, vrede en mensenrechten. Jongeren gaan met jongeren in gesprek.
Scouting Limburg is op het Plein van de Vrijheid aanwezig met verschillende doe-activiteiten voor kinderen. Daarnaast is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan een totempaal van de vrijheid. Kinderen en jongeren maken hun eigen totem en voegen deze toe aan het totempalenverdrag. Verder presenteren zich hier diverse ideŽle en internationaal georiŽnteerde organisaties en standhouders met informatie, producten en acties. Tevens zijn er tal van stands met buitenlandse lekkernijen en aantrekkelijke snuisterijen.
Het Bevijdingsfestival Limburg begint om 13 uur, de entree is gratis. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door financiŽle bijdragen van Nationaal Comitť 4 en 5 mei, V-Fonds, gemeente Roermond en provincie Limburg.
Kijk voor meer info op www.bevrijdingsfestivallimburg.nl.