27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Orgelconcert in St. Petruskerk

ROGGEL
Zondag 4 mei verzorgt de organist Pieter Dirksen een orgelconcert in de St. Petruskerk. Het concert begint om 16 uur en zal ongeveer één uur duren. Het repertoire bestaat uit werk van componisten als Dieterich Buxtehude, Matthias Weckmann, Jehan-Ariste Alain, Johann Sebastian Bach en Johann Ludwig Krebs.
Pieter Dirksen geeft recitals op clavecimbel en orgel en speelt continuo in diverse ensembles. Hij promoveerde in 1996 cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Jan Pieterszoon Sweelinck. Hij voelt zich sterk aangetrokken tot de rijkdommen van de zeventiende eeuw: de Engelse virginalisten, Sweelinck, de Noordduitse school, Froberger, het mediterrane repertoire en de Franse ‘klassieke’ traditie.
Dirksen is lid van Combattimento (voorheen Combattimento Consort Amsterdam) en het kamermuziekensemble La Suave Melodia.Sinds 2007 verschijnen talrijke cd’s van zijn signatuur bij het label Etcetera. Tot nog toe verschenen opnamen met muziek van Schenck, Scheidemann, Louis Couperin, Böhm, Vivaldi en Bach (Kunst der Fuge, Sonates met viola da gamba, Goldbergvariaties en Canonische Variaties).