27 maart 2014 - 18 september 2019: 92891 bladzijden, 738509 artikelen

Doden in drugslab zijn Limburgers

REGIO
De identiteit van de twee doden die maandag in een drugslab in de Nijverheidsstraat in Uden werden aangetroffen is vastgesteld. Het gaat om een 28 jarige man uit Roermond en een 35-jarige man uit Heythuysen. Hun lichamen zijn inmiddels vrijgegeven en ter beschikking gesteld van hun families.
Dinsdag werd in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie verricht op de beide lichamen. Daaruit is gebleken dat zij mogelijk zijn overleden aan de gevolgen van giftige gassen ontstaan door chemicaliŽn die voor de productie van drugs in het lab werden gebruikt. Er is vooralsnog geen reden aan te nemen dat zij slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf. Vermoedelijk waren de mannen al enkele dagen dood voordat hun lichamen werden gevonden.
Maandag troffen politie en brandweer in een ruimte van een bedrijfsverzamelgebouw de levenloze lichamen van de twee mannen aan. Beiden droegen een gasmasker. In die ruimte was een middelgroot drugslab voor de productie van xtc ingericht. Er stonden vaten met totaal honderden liters chemicaliŽn. Een speciale eenheid van de politie ontmantelde het drugslab nadat de brandweer had aangegeven dat het veilig werken was. Medewerkers van de dienst Forensisch Technische Opsporing en rechercheurs van het onderzoeksteam deden de hele maandagavond en een groot deel van de dinsdag verder onderzoek in het pand. Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De politie onderzoekt wat de rol van de beide mannen bij het aangetroffen drugslab was en of er nog anderen bij betrokken waren.