27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Zevendaagse reis Pontorson-NormandiŽ

Programma
Wie NormandiŽ zegt, denkt meteen aan de invasie van de geallieerde troepen, die op 6 juni 1944 (D-Day) in dit gebied begon. Wie NormandiŽ kent, denkt echter ook aan andere zaken als badplaatsen, stille stranden, prachtige baaien, charmante dorpjes en historische steden.
We verblijven in het dorpje Pontorson, gelegen helemaal in het westen van NormandiŽ. Door de centrale ligging is Pontorson het ideale uitgangspunt voor het maken van de mooiste uitstapjes in zowel NormandiŽ als Bretagne.
1e dag: Heenreis via ĎPont de Normandieí, een brug over de monding van de Seine in de Atlantische Oceaan. Aankomst Pontorson in de late middag.
2e dag: Vrije dag.In de loop van de dag bezoek aan ĎLe Mont Saint Michelí,een van de belangrijkste bouwwerken van Frankrijk.
3e dag: O.l.v.gids maken we een tocht langs de diverse landingsgebieden waaronder Omaha Beach en Utah Beach. Tevens stop bij gedenkteken in Pointe du Hoc en in Ste.-MŤre …glise.
4e dag: Bezoek aan Cancale, hoofdstad van de oesters. Tevens mooie route langs de Bretonse kust met stop in Saint Malo.
5e dag: Dagexcursie Jersey (niet inbegrepen en alleen bij voldoende belangstelling).Na een korte overtocht maken we o.l.v. een gids een rondrit over het eiland. Aansluitend vrije tijd.
6e dag: Bezoek aan het Middeleeuwse stadje Dinan. Aansluitend bezoek aan Avranches waar we o.a.prachtige tuinen bekijken.
7e dag: Terugreis met tussenstop in Honfleur. De reis wordt besloten met een diner.
Maandag 16 juni 2014 Ä 550,- p.p./
toeslag 1-pk Ä 168,Hotel Ariane, waar u verblijft, ligt aan de rand van het centrum van het stadje Ponterson, op slechts 9 km vanaf Le Mont St. Michel. De kamers zijn voorzien van douche, toilet, haardroger, televisie, internet en telefoon. Het hotel heeft verder een receptie/ lounge, lift, prima restaurant, een gezellige bar en een mooi terras.
- Halfpension - Afscheidsdiner - Welkomstdrankje - Muziekavond - Vrij gebruik zwembad - Parkeer- en tolkosten
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees,gids-,veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.
- Dagexcursie Jersey Ä 90,p.p.
Voor de reizen worden aparte ophaalroutes samengesteld. In veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Voor ZuidLimburg zijn dit in eerste instantie Heerlen en SteinUrmond. Voor onze klanten in Brabant is de opstapplaats parkeerplaats Tongelreep in Eindhoven.
Meer informatie over de speciale lezersreis of een van de andere reizen of wilt u reserveren?
Kijk op www.ghielen.nl of bel naar GHIELEN Touringcarbedrijf 077-3071988.