27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Geslaagde Nationale Sportweek

ROERMOND
Met het strijken van de Roermondse vlag en de banner van NOC*NSF kwam een einde aan een elf daags sportfestijn in Roermond. De Sportweek in Roermond werd op 27 april officieel afgesloten tijdens de Roermond City Run. De gemeente Roermond was trotse organisator van de elfde editie van de Nationale Sportweek (19 tot en met 27 april). In samenwerking met het NOC*NSF is er hard gewerkt om er een prachtig, sportief feest van te maken. Het thema ‘Ik neem je mee!’ heeft bewezen dat vriendschap inspireert en je meeneemt naar sport. Honderdduizenden (niet) sporters winnen veel met sport.Want,(samen) sporten is leuk(er).
In de maand april bruiste Roermond van de sportieve activiteiten. In hartje stad, maar ook op en in de sportvelden en -zalen. NOC*NSFvoorzitter André Bolhuis en Gerard IJff, wethouder Sport van gemeente Roermond, gaven op 18 april het startschot voor de elfde Nationale Sportweek. Met een podiumprogramma en tientallen sportieve activiteiten op diverse pleinen in Roermond was er veel te beleven.
De Nationale Sportweek wordt jaarlijks georganiseerd door NOC*NSF en heeft als doel mensen kennis te laten maken met een sport die ze leuk vinden en die bij hen past. Met als uiteindelijk doel meer mensen de weg te laten vinden naar de sportclub. Tijdens de Nationale Sportweek vonden overal in het land duizenden sportactiviteiten plaats, georganiseerd door gemeenten, sportclubs, sportbonden en (commerciële) sportaanbieders. Ruim 200 gemeenten zien de Nationale Sportweek als een krachtig platform om mensen te laten genieten van sport.
Tijdens de Sportweek in Roermond stond vrijwel iedere dag, van 19 tot en met 27 april, een andere doelgroep centraal: senioren, buurtbewoners, kinderen, mensen met een beperking, watersporters en hardlopers.
Op zaterdag 19 april organiseerden diverse Roermondse (water)sportverenigingen in samenwerking met Sportservice Roermond een open dag voor jong en oud. ’s Ochtends kon men proeven aan diverse sporten zoals korfbal, atletiek, tennis en voetbal op Sportpark de Wijher. ‘s Middags vond er een programma plaats in Zwembad de Roerdomp. Hier kon men meedoen met waterpolo, duiken en zwemmen tijdens een training van de triatlonvereniging.
Dinsdag 22 april werd op basisscholen Ankertje Kompas, Vincent van Gogh, Theresia, Mozaiek, Spoorzoeker en Zonnewijzer een speelpleindag gehouden. Vanuit Sportservice Roermond werden er spelenkisten naar de scholen gebracht waarmee de kinderen in de pauzes en na schooltijd konden spelen.
Op vier locaties in Roermond vond woensdag 23 april een geslaagde buurtsportdag plaats. Ruim 550 kinderen hebben buiten gespeeld. Kinderen hebben onder andere gevoetbald, gehockeyd en gesprongen op het springkussen. Ook waren er vele ouders die meekwamen met de kinderen.Zo werd dit een zeer gezellige dag.
Op donderdagochtend was er speciaal voor de 60+ inwoners van Roermond een themadag ‘Actief ouder worden’. Deze dag stond in het teken van de zelfredzaamheid van de oudere burger. De bezoekers konden deelnemen aan activiteiten als line dance, senam tua, zumba gold, nordic walking en boccia. Ook kon men ervaren hoe het is om met een scootmobiel te rijden en werd er informatie over zelfstandig wonen, thuishulp en vrijwilligerswerk aangeboden. De seniorenraad bood de deelnemers een gratis kopje koffie en plakje cake aan. De dag was met zo’n 250 deelnemers een succes.