27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

RKVB zet na winst in derby tegen Heythuysen kroon op schitterend seizoen

Swalmen en SVH’39 moeten stapje terug doen, SVC nog in zwaar weer
De eerste regiokampioen is een feit. RKVB maakte geen fout in de derby tegen Heythuysen. Dennis Driessen en topscorer Rob Verkoelen schoten de Baexemers naar de titel. RKVB profiteerde optimaal van de slipper van de laatste concurrent HEBES die in zijn thuiswedstrijd twee weken geleden tegen Linne in de fout ging. HEBES verspeelde met die nederlaag de kans om in de slotwedstrijd thuis tegen RKVB nog bij een zege langszij te komen en een beslissingswedstrijd af te dwingen.
Die slipper van de concurrent doet echter niets af aan de glans van de titel van de Baexemers. Afgelopen jaar nog knokkend voor de degradatie onderging de ploeg een gedaanteverandering onder de nieuwe trainer Paul van de Moosdijk die doorschoof van het tweede naar het eerste team. RKVB won in de vierde klasse D de meeste wedstrijden (14), verloor de minste (3), scoorde de meeste doelpunten (49) en kreeg de minste tegen (22).
Naast het kampioenschap wordt RKVB ook de winnaar van de grote Trompettercup, levert de topscorer in de persoon van Rob Verkoelen en bezit de minst gepasseerde doelman in Erik van Bilsen.
Kortom een topjaar dat nauwelijks te evenaren is.
Zondag zou in theorie Stevensweert de tweede kampioen kunnen worden, maar dan zal de concurrentie fouten moeten maken. Stevensweert verspeelde afgelopen zondag in de topper tegen Conventus twee kostbare punten om in Sint Joost al op eigen kracht die titel te hebben kunnen pakken. Nu zal GKC in Hunsel punten moeten verspelen om het feest al zondag te kunnen vieren. Voor andere clubs vielen nog geen kleine feestjes te vieren door een periode te pakken. Dat zal zondag wel het geval kunnen zijn voor SHH, HEBES, RKSVN, Haelen, EMS, Slekker Boys, Vlodrop, Sint Odilčnberg, Conventus of Roermond.
Treurnis, verwachte treurnis was in Swalmen en in Herkenbosch. Ondanks een eclatante thuiszege viel het doek voor Swalmen. De club komt volgend jaar weer uit in de vierde klasse. Ook SVH’39 moet de stap omlaag naar de vijfde klasse weer maken. De ploeg verloor van HEBES, maar ook een zege had niet meer geholpen. Met deze twee degradanten komt de teller op vier (SNA en FC Maasgouw gingen al voor) te staan.
Maar ook eersteklasser SVC, derdeklasser PSV´35 en vijfdeklasser Sint Odiličnberg staan nog niet veilig. Verre van dat. SVC speelde weliswaar knap gelijk in Meerssen, maar de debutant in deze klasse kan nog altijd direct degraderen, als Chevremont nog veel punten gaat pakken en SVC niet. SVC zal die moeten halen uit in Limburgia en thuis tegen HVCH. Dan wordt directe degradatie zeker voorkomen en misschien ook nog de nacompetitie. PSV deed wat het moest doen, thuis winnen van MMC: 3-1. De Posterholtse ploeg staat nu een punt boven de directe degradatieplaats en samen met Lindenheuvel op de plek die verplicht tot nacompetitie. Het duel zondag in Neerbeek gaat beslissen over directe degradatie, nacompetitie of de prettigste oplossing veilig zijn. Vervelend probleem is dat Neerbeek ook nog niet veilg staat voor de nacompetitieplek. In theorie zouden daar straks wel eens drie clubs op kunnen belanden.
Zondag spelen de meeste clubs hun laatste competitiewedstrijd, de eerste en zesde klasse uitgezonderd, die moeten nog twee keer aan de bak. De meeste beslissingen in de klassementen van de Trompettercups zijn wel gevallen. In de grote cup kan RKVB de trofee niet meer ontgaan of HEBES zou de Baexemers met minimaal acht doelpunten moeten kloppen. Dat gebeurt uiteraard niet ook al zullen ze in Baexem deze week flink gefeest hebben. EVV staat nog steeds derde. SHH, RKSVN en EMS kunnen nog een gooi doen naar die plek, maar dan zal er gewonnen en gescoord moeten worden in hun laatste duel. Zij zullen knokken voor de ereplaatsen. Zelfs Haelen kan nog een gooi doen naar een ereplek, maar dan zal ruim in Neer gewonnen moeten worden.en dan moet EMS thuis falen tegen DESM.
De schuttersprijs is ongetwijfeld voor Rob Verkoelen van kampioen RKVB. Die zal met een voorsprong van negen doelpunten zeker niet meer ingehaald worden. Hij is trouwens de enige die een gemiddelde van één gaat halen. Ard Bommer (PSV) en Rhodri van Dooren (Hebes) hebben eindelijk Idlaasri achterhaald. Zondag de kans om hem ook te passeren. De schutter van de week was Siem van der Linden van Swalmen die drie keer raak schoot. De enige andere schutter met meer dan één doelpunt was Tom Bongaerts (Haelen) die Haelen met twee treffers weer eens naar een zege schoot. De keeperprijs kan Erik van Bilsen (RKVB) met een voorsprong van vier doelpunten en acht nullen achter zijn naam eigenlijk ook niet meer ontgaan. Zijn verdedigers zullen in Beegden toch alles doen om die prijs te behouden!
In de kleine cup heeft RIOS´31 nog een puntje nodig om die trofee voor zich op te eisen. Dat moet thuis tegen Limbircht toch kunnen lukken. De andere plaatsen liggen dan wel vast, Roermond tweede, Conventus derde en Stevensweert vierde. Reuver heeft zich met een zevenklapper in ieder geval verzekerd van de vijfde plek. Wil de ploeg nog een plekje stijgen dan moet in Horn met minimaal acht doelpunten gewonnen worden. In het schuttersklassement zijn de nummers een Dave Fermont (28), twee Tom Wolfs (24) en Olaf van Buggenum (22) uitgespeeld, want zijn al over de 22 wedstrijden heen. De twee andere nummers drie, Jasper van de Boel en Kay Jeurissen die dit weekeinde geen doel troffen, kunnen nog verandering brengen in deze stand. De schutter van de week in de kleine cup was Rowan Koppers (Reuver), ook met een trio doelpunten. Vijf spelers hadden nog twee treffers achter hun naam staan: Luuk Beckers (Slekker Boys), Ruud van Deuzen (Bieslo), Domingo Hermoso (Reuver), Rik Dings (SVVH) en Mark Walstock (Bieslo). De eindstand in het keeperklassement is al enkele weken een zekerheid.
De vrouwencup is ook al lang beslist. Heythuysen pakt deze trofee voor de eerste keer. De voorsprong op SVC 20000 is weliswaar geslonken tot drie punten, maar de leider speelde vier wedstrijden minder. Het verschil in gemiddelde is overduidelijk, 7.53 tegenover 5.95. De tweede plaats van SVC lijkt wel een zekerheid. De gemiddeldes van de nummers drie, vier en vijf liggen dichter bij elkaar. Hier zouden nog wel eens verschuivingen kunnen plaatsvinden, zeker als een van die drie nog eens met ruime cijfers zou winnen, zoals nu deze week Bieslo deed (6-2). De defensie van de Beeselse vrouwen stond dit seizoen als een huis, slechts acht tegentreffers in achttien duels, een gemiddelde van 0.44.
In de nacompetitie van het zaalvoetbal heeft Amicitia-Bert Zeegers de tweede ronde bereikt voor een plek in de eerste divisie. Ook in de return in Heel werd DZV uit Den Bosch geklopt: 5-3. In ronde twee komt Amicitia uit tegen Dosti uit Rotterdam. De ploeg uit Thorn begint met een uitwedstrijd.