27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Limburgse muziek voor Danique

Benefietconcert in 't Raodhoes voor zieke peuter uit Blerick
Achttien artiesten uit heel Limburg zullen vrijdag 27 juni geheel belangeloos meewerken aan een benefietconcert in 't Raodhoes voor de ernstig zieke peuter Danique van Holten uit Blerick.
Danique kreeg een hersentumor toen ze 11 maanden oud was.Sindsdien vecht ze keihard om de ziekte te overwinnen. Verschillende hersenoperaties en chemokuren zijn achter de rug. Alle hoop is gevestigd op een kostbare protonenbehandeling in het buitenland op het moment dat Danique de leeftijd van 4 jaar bereikt.
Omdat er veel geld nodig is, onder meer voor het verblijf in het buitenland tijdens deze zeven weken durende protonenbehandeling,is er een stichting opgericht die middels verschillende acties probeert genoeg geld bij elkaar te brengen zodat deze behandeling door kan gaan, de behandeling die Danique zo hard nodig heeft.
Eén van de actuele acties is een groot benefietconcert op vrijdag 27 juni in 't Raodhoes in Blerick, georganiseerd door zangeres Christel van Rijn van W-Dreej met hulp van Raodhoes-directeur Hay Wilders, eveneens lid van het Venlose trio,en Rob Knubben van Marlstone Events. Christel leerde de zieke Danique kennen via facebook."Ik raakte in gesprek met de opa van Danique die me vervolgens uitnodigde om kennis te komen maken met zijn zieke kleindochter."
Ze ging op de uitnodiging in. "Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, was er een klik. Het contact is inmiddels uitgegroeid tot een hechte band." Al snel kwam de Venlose tot de conclusie dat ze meer wilde betekenen voor het zieke meisje. Een benefietconcert organiseren lag voor de hand, zeker gezien haar vele contacten in de muziekwereld. "Ik ben er dan ook erg trots op en enorm blij mee dat zoveel bekende artiesten hebben toegezegd belangeloos medewerking te willen verlenen aan het benefietconcert."
Zo zei Suzan Seegers musicalster uit Melick, bekend van het tv-programma 'Op zoek naar Evita', volmondig 'ja' aan de telefoon toen ze hoorde van het initiatief. Ook Venlonaar Frans Pollux, Jack Vinders uit Kerkrade (winnaar van de L1 Limbo top 100 van 2013 en 2014), Roger Villevoye uit Maastricht en Venlonaar Sef Thissen van Viva Classic zegden hun medewerking spontaan toe.Bijzonder is de aanwezigheid van twee duo's.Thei en Marij uit Tegelen zullen,na een ziekbed van enkele maanden van Thei Sturme, weer acte de presénce gaan geven en ook Bram en Ruud, twee jaar geleden gestopt als duo, konden niet weigeren. Big Benny is van de partij, evenals de drievoudig LVK-winnaars De Toddezèk en uiteraard W-Dreej zelf.
Andere bekende namen zijn Spik en Span, Ziesjoem, Frans Croonenberg en Kartoesj als afsluiter van de avond. PaulJean Jessen (Sittard), Katja Henz (Maastricht), Ronald Pijls (Heerlen) en Roy van den Broek (Blerick) maken de lange lijst met artiesten compleet.
De benefietavond wordt geopend met een filmpje waarin het verhaal van Danique wordt uitgelegd. Haar ouders en grootouders zullen de hele avond aanwezig zijn evenals de leden van Stichting Kanjer Danique. De presentatie is in handen van Jan Adams. Achter de schermen zal een team vrijwilligers het programma in goede banen leiden en de tussenstand van de inzamelingsacties bijhouden.De organiserende Stichting Kanjer Danique en de familie van Danique hopen dat het benodigde bedrag van 50.000 euro op deze benefietavond wordt gehaald.
Kaarten à 17,50 euro zijn online te koop via www.marlstone.org, bij 't Raodhoes in Blerick en aan de VVV-balie in boekhandel Koops in Venlo. Aan de avondkassa kost de entree 22,50 euro.