27 maart 2014 - 11 december 2019: 94620 bladzijden, 752878 artikelen

Venlo verwerkt in onmogelijk doolhof

VENLO
Kunstenaar Fedor van Rossem heeft vele herkenbare en monumentale panden prachtig verwerkt in zijn kunstwerk 'Stairways to Venlo'. Van het station tot Patatte Wiel en van Nedinsco tot de kerk van het Heilig Hart. Van Hotel Wilhelmina tot de Onderste Molen en van Restaurant De Kraal tot Take Five. Een uitgebreide bijzondere tekening van Venlo stad waar je ogen tekort komt is vanaf donderdag 5 juni als poster te koop.
Naast de vele panden van Venlo, geplaatst in een onmogelijk figuur,is de tekening ook nog eens een oplosbaar labyrint waar je, van het startpunt naast de Innovatie Toren, via trappen en straten kan afdalen naar de Maasboulevard.
De oude torens, hedendaagse architectuur, de optocht van de Jocus, het Zomerparkfeest en de fundamenten van Spinx maken 'Stairways to Venlo' een historisch werk.
De tekening is ge´nspireerd op het werk van Maurits Esscher, waar gebouwen door hun perspectief mogelijk lijken,maar in wezen onmogelijk zijn. Fedor van Rossem geeft het zijn eigen signatuur door met het perspectief te spelen en het te combineren met een doolhof. Een feest van herkenning en een lust voor het oog. Eerder maakte Fedor van Rossem ook Stairways van Utrecht en Amsterdam.
'Stairways to Venlo' is exclusief verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage bij de VVV in Boekhandel Koops.