27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Afrikaanse funkgrootmeester naar Zomerparkfeest Venlo

Twintig nieuwe namen toegevoegd aan line-up
De programmeurs van het Zomerparkfeest hebben weer enkele aansprekende namen toegevoegd aan de line-up.Ebo Taylor is een grootmeester en dé nestor van de Afrikaanse funk, de Amerikaanse folkkoningin Sharon van Etten bracht deze maand haar vierde album uit en Sons of Kemet geldt als een van de spannendste nieuwe Britse jazz-acts.
Ebo Taylor is al zes decennia een beeldbepalende figuur in de Ghanese muziek.Hij werkte samen met Fela Kuti en vermengde diens afrobeat met jazz, funk, soul en traditionele Ghanese muziek.De zeventiger krijgt de laatste jaren terecht erkenning in de westerse wereld. Zijn vooruitstrevende muziek wordt nu gesampled door bekende artiesten als Usher en Ludacris.
Sharon van Etten uit New Jersey gooit al enkele jaren hoge ogen met haar indiefolk-platen. In mei verscheen het nieuwste album, dat op het gezaghebbende Pitchfork een uitstekende recensie kreeg, en vorige week was ze te gast bij Jools Holland voor de BBC.
Ook op het gebied van jazz heeft het Zomerparkfeest een traditie hoog te houden. Met Sons of Kemet zet het Venlose festival een van de spannendste acts van dit moment op het podium. De Britten combineren Caraïbische stijlen en Afrikaanse ritmes met jazz tot een dansbare mix.De band kreeg in september een MOBO-award voor beste Jazz Act.
Andere nieuwe namen op de lijst zijn soulzanger Myles Sanko (UK), singer-songwriter Christopher Paul Stelling (VS), rockband Birth of Joy, bluesbelofte Guy Smeets, de hiphoppers Je Broer en Ronnie Flex, Venlo Snackbar Dreamer, country-duo My Darling Clementine (UK), Circus unARTiq, de rockband Audio Pilots, de Venlose westcoastrockers Decennium, Hippe Gasten, poppenkast-act Toffe Tielke en kleinkunstenaar Yvonne van den Eerenbeemt.
Het Zomerparkfeest vindt plaats van14 tot 17 augustus.