27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Weer kookbattle op Lekker Venlo

Culinair festival in Julianapark
Junior Battle
Dit jaar vindt op het culinaire festival Lekker Venlo in het Julianapark de derde editie plaats van de Kookbattle, een regionale variant op het bekende Masterchef. Daarnaast organiseert Stichting Kids University for Cooking dit jaar wederom de Junior Kookbattle voor kinderen uit groep 5 tot 8.
De Lekker Venlo Kookbattle is een initiatief van Vershuys.com waarbij hobbykoks uit de regio aan de slag gaan met 'Limburgse Helden', oftewel regionale producten. Zoals de oranje paprika uit Sevenum of kophaas van het varken uit Tegelen. De beste koks uit de voorrondes gaan door naar de halve finale waarna de twee overgebleven deelnemers zondag 22 juni gaan strijden om de titel 'Beste Hobbykok van Limburg 2014' tijdens Lekker Venlo.De winnaar mag gaan dineren bij een sterrenrestaurant en de verliezend finalist wordt beloond met een waardebon van 100 euro van Vershuys.com. Recepten insturen kan tot en met 4 juni 17.00 uur op www.vershuys.com.
De Junior Kookbattle wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door Stichting Kids University for Cooking. Het doel is kinderen zelf te laten ontdekken waar voeding vandaan komt, zodat ze nu en ook op latere leeftijd bewuste keuzes kunnen maken als het gaat om voeding en gezondheid. De stichting roept kinderen uit groep 5 tot 8 op om een gezond tussendoortje te maken. De beste recepten gaan door naar de finale van de Kokkerelli Junior Kookbattle op zaterdag 21 juni tijdens Lekker Venlo.
Het winnende duo mag ieder met 4 vrienden profiteren van een op maat gemaakt arrangement van Stichting Kids University for Cooking. Ook voor deze battle kunnen recepten worden ingestuurd tot 4 juni op www.kokkerelli.nl.
De vijfde editie van Lekker Venlo vindt plaats op 21 en 22 juni, met op vrijdagavond 20 juni een business avond. Tijdens dit evenement laten topkoks uit heel Limburg culinaire hoogstandjes zien.