27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Rosentaler op derde Tegels Oktoberfeest

Kaartverkoop gaat volgende week van start
Met het Tegels Oktoberfeest is Tegelen definitief een nieuwe traditie rijker. Na twee uitverkochte edities is het op Duitse leest geschoeide bierfeest nu al niet meer van de plaatselijke evenementenkalender weg te denken. Voor het derde Oktoberfeest op zaterdag 4 oktober zijn de Rosentaler als hoofdact geboekt. De kaartverkoop start volgende week.
De Rosentaler is een naam die doet denken aan Alpentoppen en dalen met bloemrijke weilanden maar vooral feestmuziek. Deze gerenommeerde band staat garant voor 'Bombenstimmung' en heeft zich toegelegd op alpenrock, polka, après-ski en Duitse schlagers van de Schürzenjäger tot Rex Gildo en Heino.
De Tiroler Teufel doen er zo mogelijk nog een schepje bovenop. Dit duo heeft in de afgelopen maanden naam gemaakt in de regio. Christian van Os en Roy Stekhuizen zijn feestbeesten die door hun meer dan 20-jarige ervaring in de muziek precies weten hoe ze een tent of zaal op de kop moeten zetten.Ieder optreden is een 'Party ohne Ende'. Ze speelden samen onder meer bij de PaleLa F miger Spatzen, Roy was jarenlang het gezicht van Die Anseltaler.
Verder is er nog een gastoptreden van het duo Anna & Brigitta. Het programma is nieuw, maar de formule van het Tegels Oktoberfeest blijft ongewijzigd. De organiserende carnavalsverenigingen De Boereraod en De Beerpiëp gaan op dezelfde voet samen verder. En hoewel er geen dresscode geldt, hopen ze dat nog meer bezoeine Bouche biedt artistiek menu kers zich in Oktoberfeest-kledij hullen. De vele 'lederhosen' en 'dirndls' zorgden vorig jaar voor extra sfeer.
De voorverkoop is op donderdag 12 juni van 19.30 tot 21.00 uur in de Haandert.Kaarten kosten 12,50 euro en zijn na 12 juni te bestellen via de sites van beide verenigingen en verkrijgbaar bij Bruna in Tegelen en Plus Verbeeten in de wijk Op de Heide.