27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Dana Fuchs en Slobberbone op Bluesrockfestival Tegelen

Kaartverkoop voor 31ste editie is gestart
Het 31ste Bluesrock in het Tegelse openluchttheater De Doolhof wordt op 6 september afgesloten door Dana Fuchs. De Amerikaanse zangeres,door muziekrecensenten veelvuldig vergeleken met rocklegendes als Janis Joplin en zelfs Mick Jagger, is de hoofdact van een gevarieerd programma dat verder bestaat uit optredens van Royal Southern Brotherhood, Slobberbone, Thorbjorn Risager & The Black Tornado, Hamilton Loomis, de Ruben Hoeke Band en The Dead Devils.Er komt nog een achtste act bij.
Organisator en Pinkpopbaas Jan Smeets is vooral verguld met de komst van Slobberbone. Deze alternatieve countryrock band staat voor het eerst sinds tien jaar weer op een Nederlands podium, nadat in 2005 het afscheid werd aangekondigd.
De 37-jarige gitarist Ruben Hoeke werd begin dit jaar door de lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’gekozen tot ‘Beste Blues- en Rock Gitarist Benelux’. Hij treedt met zijn band op in heel Europa en de Verenigde Staten. De 44-jarige Deen Thorbjørn Risager behoort samen met zijn band tot de top van de Scandinavische blues scene. Onlangs verscheen het achtste album, getiteld 'Toon many roads'.
Royal Southern Brotherhood heeft een wereldtoernee achter de rug met optredens in meer dan 20 landen en bracht onlangs het tweede album ‘HeartSoulBlood’ uit. De Texaanse muzikant Hamilton Loomis schreef zijn laatste album ‘Give it Back’ volledig rondom de ‘geef het door’ filosofie. In het album vertelt hij over zijn doel om de kennis en informatie die hij zelf heeft gekregen als jonge muzikant, door te geven aan deze generatie jonge muzikanten. The Dead Devils is de bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg en opent het festival met een ode aan de no-nonsense Chicago blues van The Red Devils.
Bluesrock wordt georganiseerd door Buro Pinkpop en Mojo Concerts.Kaarten kosten in de voorverkoop 35 euro en zijn te bestellen op www.ticketmaster.nl en telefonisch via 0900-3001250 (45 cent per minuut). De voorverkoopadressen in Tegelen zijn café de Witte en platenzaak Music Store.De kaartverkoop start zaterdag 31 mei om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.