27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

AGENDA

AFFERDEN Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zondag 8 juni samen met de Maasduinengidsen op avontuur in het Bergerbos. Zo wordt er een bezoek gebracht aan de uitkijktoren, die een fraai uitzicht over het nationaal park biedt. De ontdektocht start om 14.00 uur bij activiteitencentrum de Zevenboom aan de Kapelstraat in Afferden. Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl.
HOUT-BLERICK In het pinksterweekend zet Brookergarden in Hout-Blerick de poorten weer open. Door het fraaie voorjaarsweer zijn veel bloemen en planten al in volle bloei. De tuin aan de Brookerhofweg is open op 8 en 9 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.brookergarden.nl VENLO Woensdag 11 juni start om 13.30 uur een kruidenwandeling over de Groote Heide vanaf het infocentrum aan de Hinsbeckerweg in Venlo. Door gidsen van het Limburgs Landschap wordt onderweg speciale aandacht gevraagd voor eetbare en geneeskrachtige kruiden die in dit natuurgebied voorkomen. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.
STEYL Op pinkstermaandag is er een openluchtmis bij de Lourdesgrot in de tuin van het Missiehuis in Steyl. Celebrant is pastoor Dautzenberg. De mis, die elk jaar enkele honderden bezoekers trekt, wordt georganiseerd door parochiefederatie Tegelen-Steyl-Belfeld in samenwerking met missiehuis St. Michael en de stichting Stijlvol Steyl. De dienst, met zang van het dameskoor van de St.Martinusparochie begeleid door Jan van Ginkel, begint om 11.00 uur. Na afloop is er koffie in de tuin nabij het ketelhuis. De tuin is bereikbaar via de ingang aan de Parkstraat. Bij slecht weer is de mis in de benedenkerk van het missiehuis.
VENLO VenLokaal heeft iedere maand ergens in de gemeente een vragenuurtje over zaken die te maken hebben met leefbaarheid, voorzieningen en veiligheid. Het volgende vragenuurtje is dinsdag 10 juni om 20.00 uur in de Witte Kerk in Venlo-Noord.
WELL Gidsen van nationaal park De Maasduinen laten maandag 9 juni zien wat er allemaal te zien en ontdekken valt rond het Reindersmeer. Om 14.00 uur start een gezinswandeling bij het bezoekerscentrum aan de Bosserheide in Well. De wandelaars komen alles te weten over de rijke flora en fauna van de Maasduinen. Deelname is gratis.