27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Eerste album Venlo Snackbar Dreamer

VENLO
Het debuutalbum van Venlo Snackbar Dreamer verschijnt op donderdag 12 juni.Na jarenlange omzwervingen door nachtelijk Venlo en enkele intensieve maanden in de studio hebben de nummers - geschreven en gezongen door Marcel Tabbers - eindelijk hun definitieve vorm aangenomen. Onder leiding van producer Alexander Op het Veld en in samenwerking met maar liefst 16 muzikanten is een prachtig album met eigenzinnige dialectpop opgenomen. De CDpresentatie vindt plaats bij Alla Casa aan het Mgr. Nolensplein en begint om 20.00 uur.
Venlo Snackbar Dreamer is een muziekproject van Marcel Tabbers. De nummers op het naamloze debuut draagt hij al
jaren met zich mee.Ze ontstonden vaak in het holst van de nacht, in de uren waarop vrijheid, eenzaamheid en melancholie samensmelten. Als de kroegen sloten en de nieuwe dag nog op zich liet wachten, nam Tabbers zijn gitaar en 'trok de stop uit zijn kop'.
Met Venlo Snackbar Dreamer raakt Marcel Tabbers zijn muzikale kern: dromerige popmuziek in combinatie met de melodieuze koperklanken van de Limburgse blaosmeziék. Daar liggen zijn roots.Ook over de taal geen twijfel: "In het Venloos kom ik het dichtst bij mijn gevoel."
Marcel Tabbers speelde eerder in Sun Sour Hippie Qué en de Hampelemanne. Momenteel maakt hij deel uit van Ben Verdellen Akoestisch.Hij leverde eerder muzikale bijdragen aan lokale muziekprojecten als Sgt. Paepers Oeits Haos Sterre Band en Vers Leed. Op zondag 17 augustus treedt Venlo Snackbar Dreamer op tijdens het Zomerparkfeest. Op zaterdag 20 september op de Nach van 't Limburg Leed.