27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Toppers naar festival Feelthe50s

Nieuwe Venlose bigband speelt op vintage festival
Stichting Muziek en Cultuur heeft het programma van Feelthe50s bekend gemaakt. Het publiek wordt op de tweede editie van dit vintage festival vermaakt door toppers uit binnenen buitenland, waaronder Mike Sanchez en Ray Gelato. Daarnaast zal een gloednieuwe 20koppige bigband uit Venlo zijn opwachting maken op het Nolensplein.
Zaterdag 30 augustus start de eerste festivaldag met optredens van de Nederlandse formaties Hillbilly Ride, The Eightball Boppers en Anita & The Starbombers.De avond wordt voortgezet met de The Velvet Candles uit Spanje en de Britse formatie Dave Phillips & The Hotrod Gang. Afsluiter is Mike Sanchez, een Britse zanger,pianist en gitarist die geldt als een van de meest charismatische performers van de rhythm & blues en rock 'n roll ter wereld.Sanchez was jaar lang frontman van Rhythm Kings, de band van ex-Rolling Stones bassist Bill Wyman.
Daags erna opent de 20-koppige Venlose rock 'n roll bigband Revue met The Cool Grooves Orchestra met gastoptredens van CC Jerome,Roger Corneille,DiMarco, The Bugalettes en Mike Sanchez. Gevolgd door de zeskoppige band The Bugalettes. De avond start met de 81-jarige Amerikaanse zanger Tommy Hunt en zijn Spaanse New Flamingo's. Hierna is de beurt aan Ray Gelato, de 'godfather of swing',en zijn Giants.Hij trad op voor Paul McCartney, de Britse koningin en in het voorprogramma van Robbie Williams.
De afsluiter is Mess Around, een zevenkoppig ensemble dat in een bezetting van contrabas, drums, gitaar, piano en een sax trio werk van Ray Charles, Louis Jordan maar ook recentere songs van Colin James and the Little Big Band,Bennie and the Fly-byNiters, J.D. McPherson en Roomful of Blues speelt.
In de pauzes draaien internationale DJ's onder wie Willie Storm (ES), Big H Jamboree (NL) en Miss Aloha (UK). Aangevuld met Appy Legius,de oudste nog actieve DJ (81) in Europa, bekend van het legendarisch duo Appy & Henk.