27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Sebastiaan Verhaagh gaat voor finale op WK

Blerickse kanovaarder zet alles op de sprint
Sebastiaan Verhaagh en Raf van Rijswick, beiden lid van de Venlose kanovereniging Viking, hebben zich als enige Nederlanders gekwalificeerd voor het WK wildwater-afvaart dat donderdag begint in het Italiaanse Valtellina.
Op de rivier de Adda wordt gevaren om twee mondiale titels, in de disciplines klassiek (lange afstand) en sprint.Doordat slechts twee Nederlandse vaarders zich wisten te kwalificeren, kan er niet worden deelgenomen aan de landenwedstrijd.Sebastian Verhoef haakte al voor het seizoen af wegens gezinsuitbreiding,terwijl Niels Verhoef zelfs niet de norm voor de B-kwalificatie wist te halen. Alleen Sebastiaan Verhaagh doorliep de kwalificatiewedstrijden glansrijk. De Blerickenaar kwam tijdens Duitse internationale wedstrijden zelfs tweemaal tot een verassende tweede plaats.
Op grond van de goede resultaten in de sprintwedstrijden, in combinatie met een andere trainingsaanpak, verwacht Verhaagh de finale te bereiken.Tot tweemaal toe was de Vikinger er al heel dicht bij; in 2012 kwam hij 19/100 seconde tekort voor plek 15 en vorig jaar was hij luttele 5/100 seconde te langzaam. In de klassieke wedstrijd wil de Blerickenaar bij de beste 20 eindigen. Raf van Rijswick hoopt uit te komen rond de 35ste plaats. Het Viking-duo wordt in ItaliŽ begeleid door team-captain en bondscoach Pascal Lucker.