27 maart 2014 - 11 december 2019: 94620 bladzijden, 752878 artikelen

Heijmans geeft Irene de geest

Interim-coach zorgt voor ommekeer
Qasim Hakim
Sportclub Irene heeft zondag geen spaan heel gelaten van Merefeldia. In de return van de halve finale van de nacompetitie wonnen de Tegelenaren met maar liefst 0-5 van de ploeg van oud Irene-coach Eric Caasenbrood. Interim-coach Ferdi Heijmans heeft voor een verrassende ommekeer gezorgd in Tegelen.
Irene sloot het reguliere seizoen af als nummer tien van de derde klasse C. De drie weken rust die de Tegelenaren vervolgens kregen, hadden ene helend effect op de spelersgroep.Een tegenslag was wel de plotselinge absentie van John Versleeuwen die met hartklachten thuis zit. De hoofdtrainer hoeft zich echter geen zorgen te maken om voetbalzaken en kan zich volledig richten op zijn gezondheid. Met Ferdie Heijmans als vervangen is zijn selectie in goede handen. Na de 3-3 in de heenwedstrijd,waarin Irene een 0-2 achterstansd weg werkte, had Merefeldia op eigen bodem helemaal niets te vertellen. Vanaf de eerste minuut waren we de baas. De wedstrijd was halverwege al beslist. De 0-2 en 0-3 laat in de eerste helft deden hen de das om, aldus Heijmans, die aantrad met vier A-junioren en een B-speler, de 16-jarige Giovanni Romanesco die net als vorige week doel trof.Heijmans is officieel trainer van de A1 waarmee hij kampioen werd in de hoofdklasse.
Pinkstermaandag speelt Irene de finale van de nacompetitie in Baarlo tegen MVC19.De ploeg van Joe Wijnen won na een 0-1 nederlaag in Maasbree tegen Panningen met 2-3 de return, waarna het de strafschoppen beter nam. MVC is een ploeg met een sterke verdediging.Ze geven weinig kansen weg. Wij hebben een ploeg die makkelijk scoort. Dat wordt interessant.
Heijmans moet komend weekend wel nog met de A1 een toernooi afwerken in Zeeland. Dat is wel problematisch, omdat een gedeelte van mijn spelersgroep ook bij de selectie van het eerste elftal zit. Het toernooi duurt tot en met maandag, maar we moeten zondagavond al terug.