27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Ontdek dit hele weekend de wereld van Krings!

Toepassingen
Een klein stukje over de grens in het Duitse Gangelt-Langbroich staat een weekend van wondere woonideeën voor de boeg. Het Voorjaarsfeest van Krings Bau + Wohn Design is hét jaarlijkse evenement waarmee Krings alle bezoekers op een spectaculaire manier trakteert op een nieuw scala aan woonideeën. Bekijk de laatste trends op het gebied van keukens, er zijn demonstraties van nieuwe apparatuur, terwijl een chefkok kookt voor de bezoekers. De laatste woonideeën bekijken onder het genot van gratis koffie en vlaai, het hele weekend lang. Bij Krings Bau + Wohn Design doen ze het goed, of niet.
De zaak wordt geleid door Stefan en Johanna Krings. Hun vader zette 50 jaar geleden het timmerbedrijf op waaruit het huidige Krings Bau + Wohn Design is gegroeid. Doordat Krings nog steeds alle werkzaamheden in eigen huis houdt, kan het bedrijf een geweldige kwaliteit afleveren. Stefan: “Het timmerbedrijf is door onze vader opgericht en we hechten daar veel waarde aan. De timmerlieden leiden we zelf op, zodat we altijd goede vakmensen kunnen inzetten. Alles hebben we in eigen huis, vanaf het ontwerp van een keuken tot en met de montage, het inbouwen van ramen, binnen- en buitendeuren en plaatsen van interieur uit de eigen meubelmakerij.”
Stefan vertelt verder over moderne toepassingen in het wonen van vandaag de dag. “Warmte-isolatie is belangrijk. De energiekosten worden steeds hoger en dat betekent dat er bij ramen en deuren zo min mogelijk energie verloren moet gaan. Dat bespaart niet alleen geld, maar je krijgt ook een betere warmte-isolatie in huis.
Bovendien is de aandacht voor inbraakpreventie tegenwoordig zeer belangrijk. Inbraak komt steeds vaker voor. En als je dan toch kiest voor nieuwe deuren of ramen is het niet veel duurder om een mooie en adequate inbraakbeveiliging te laten inbouwen.
Een derde belangrijk thema is -afhankelijk van waar je woont- de geluidsisolatie. Als je aan een drukke straat woont, is het aangenaam om zo min mogelijk overlast te hebben van het geluid van buiten.”
Het aanbod van Krings is indrukwekkend: binnendeuren in alle mogelijke kleuren en vormgeving; glas, hout en gelakt. Vloeren van hout, als parketvloer of plankenvloer, trappen, kasten voor de badkamer, woonkamer en slaapkamer. Alles wordt tot en met de bedden op maat gemaakt. In de showroom van Krings kijkt iedereen zijn ogen uit. Sommige dingen zijn werkelijk uniek. Stefan Krings: “Onze eigen ontwikkeling is een combinatie van hout en glas. Het glas beschermt het hout. Hierdoor krijg je een onderhoudsvrije deur. De deur hoeft nooit geverfd te worden en blijft daardoor altijd deze mooie uitstraling hebben.” Krings loopt ook voorop als het gaat om technologische toepassingen in het huis. Ook dit weekend zijn er demonstraties van technische hoogstandjes, vaak in combinatie met je smartphone. Via een simpele app op je telefoon kun je bijvoorbeeld constant je eigen huis bekijken, het licht bedienen en deuren, ramen en rolluiken gebruiken.
Johanna Krings is als geen ander op de hoogte van de laatste trends op het gebied van keukens en de verschillende toepassingen: “In de moderne keukens zie je nu vaak de greeploze deuren, waardoor je een strak lijnenspel krijgt. In onze showroom hebben een hoogglans afgewerkte keuken op een mooie plankenvloer geplaatst, waardoor er een mooi contrast ontstaat. De keuken krijgt hierdoor een bijzondere uitstraling, maar ook een huiselijk karakter. Modern en rustiek worden gecombineerd. Ook met kleuraccenten kun je in de keuken mooi spelen. Daarmee kun je bepaalde aspecten naar de voorgrond brengen en werkelijk alles is mogelijk, zoals je ook op de foto’s op deze pagina ziet.”
Krings Bau + Wohn Design staat in de wijde omtrek bekend om de professionele aanpak en het gedegen advies wat alle bezoekers meekrijgen. Men neemt de tijd om alle wensen te vervullen. Door de vele producten is er binnen het bedrijf veel know-how. Er zijn op-maat-oplossingen voor iedereen. Johanna: “We gaan met de klant aan tafel en bespreken wat belangrijk is en wat de wensen zijn. Daarna zetten we dit om in verschillende voorbeelden, zodat de klant zich een voorstelling kan maken hoe het uitziet en of het naar wens is. Daarna gaan we het project verder ontwikkelen en realiseren.”
Het contact met de klant en het geven van advies op maat vormt een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Krings. Geen vraag is te gek. Kun je parket leggen over vloerverwarming? Stefan: “Ja, dat is geen probleem, als je maar de juiste materialen kiest. Zoals je in onze showroom hier kunt zien, is er een ruime keuze aan trendy motieven en kleuren. Zeer gewild op dit moment zijn de vloeren met ruwe afwerking.”
nieuwe apparaten, de laatste trends op het gebied van kleurinstellingen en enorme prijsverlagingen van greeploze keukens. - end lekkernijen, waaronder de Langbröker vlaai!
vanalles te doen voor de jeugd.
hoogstandjes, met bijvoorbeeld smartphone-toepassingen in en rondom het huis.
demonstraties met de nieuwste stoomoven van Miele.
- nele chef-kok de hele dag overheerlijke gerechtjes met moderne materialen en hulpmiddelen.