27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Nieuw leven ramen flats A2 bij Kringloop Zuid

RANDWYCK
Sjak Planthof
Als in september de nieuwe verkoophal voor 2e hands spullen van Kringloop Zuid naast de huidige winkel aan de Molensingel opengaat, kijken de klanten naar buiten via ramen die afkomstig zijn uit sloopflats langs de A2-tunnel in aanbouw.
De nieuwbouw is niet geheel opgetrokken uit hergebruikte materialen,zoals wel de bedoeling was. Verzekeringstechnisch bleek dat niet mogelijk, aldus directeur van Kringloop Zuid, Michel Dorigo. "De dragende constructie is van nieuw materiaal. Als we daarvoor gebruikte bouwmaterialen zouden gebruiken en er gaat iets mis, dan zouden we een groot probleem hebben."
Behalve uit hergebruikte kozijnen bestaat de beplating van de gevel van het gebouw dat 2000 vierkante meter vloeroppervlak heeft,uit golfplaten die van de metaal-dump afkomstig zijn.
Een in het oog springend detail bij de nieuwbouw, is de rechtopstaande afgedankte molenwiek van een windmolen die pontifikaal bij de ingang de hemel in wijst.Dorigo: De tip van die wiek wordt straks gebruikt als balie. Kun je nagaan hoe groot zon ding is Ook bij het verwarmen van de immense hal waar straks tweede hands spullen worden verkocht,is er sprake van hergebruik. En wel: hergebruik van lucht. De hal beschikt over een installatie die,wanneer het buiten 7 graden celsius of meer is, de lucht naar binnen zuigt, comprimeert en warme lucht afgeeft aan de vloerverwarming.
Dorigo heeft gepland dat de nieuwe vestiging, naast het gehuurde pand aan de Molensingel,op 5 september open zal gaan voor de koopjesjagers. De hal bestrijkt 200 vierkante meter meer vloeroppervalk dan het huidige onderkomen.
Kringloop Zuid verhuisde twee jaar terug van Limmel naar Randwyck. De winkel telt 100 medewerkers, waarvan 85 vrijwilligers