27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Trouw aan de oer-TT

Gewicht
Audi brengt een wereldprimeur op de komende autotentoonstelling van Genčve: de derde generatie van de TT en TTS.
De nieuwe Audi TT is zeer herkenbaar ondanks de nieuwe neus met de bredere single frame grille, de strakkere daklijn en de bijna horizontale belijning op de flanken. De schuin aflopende achterkant is als vanouds. Het dynamische design wordt verder versterkt door vlakkere koplampen. De TT heeft standaard Xenon pluslampen; optioneel is ook de nieuwe Audi Matrix LED-verlichting leverbaar.
De achterlichten hebben in lijn met de verlichting vóór ook de īlopende' richtingaanwijzers. Een extreem smal derde remlicht is onder de rand van de spoiler op de achterklep aangebracht. Voor een verbeterde neerwaartse druk op de achterwielen komt die spoiler bij 120 km/h uit de achterklep. De nieuwe TT beschikt over een uitlaatsysteem met twee grote eindpijpen die ook weer aan de oer-TT doen denken. De TTS heeft vier ovale eindpijpen; traditioneel bij de huidige Smodellen van Audi.
Voor de TT heeft Audi gebruik gemaakt van alle aanwezige kennis op het gebied van de ultra-lichtgewicht bouwwijze. Audi combineerde voor de nieuwe TT opnieuw aluminium en staal volgens het Audi Space Frame-principe (ASF). Het model is vijftig kilo lichter dan zijn voorganger: de TT met de 2.0 TFSI motor weegt nu 1.250 kilo.
De nieuwe 2+2-zitter biedt ondanks zīn afmetingen volop ruimte voor de voorpassagiers; de bagageruimte van de nieuwe TT is in vergelijking met zijn voorganger 13 liter groter en biedt nu 305 liter. Door het neerklappen van de leuningen van de achterzittingen is de ruimte nog verder te vergroten.
De nieuwe Audi TT beschikt over een 12,3-inch TFT-display dat uitblinkt door zīn haarscherpe detaillering en de 3Deffecten.
Audi biedt de nieuwe TT en TTS aan met twee TFSI-benzinemotoren en een TDI-dieselmotor De nieuwe 2.0 TDI met voorwielaandrijving levert 135 kW/184 pk. Hij verbruikt 4,2 l/100 km en sprint van 0-100 km/u in 7,2 seconden.
De 2.0 TFSI benzinemotor is leverbaar in twee varianten met 169 kW/230 pk en 370 Nm voor de TT en 228 kW/310 pk met 380 Nm voor de TTS.Met de 230 pk motor accelereert hij in 6,0 seconden naar de 100 km/u.De sprint met de 310 pk motor geschiedt in 4,7 seconden
De quattro vierwielaandrijving die leverbaar is op de nieuwe TT,is doorontwikkeld.Zo is het systeem 1,5 kilo lichter dan zijn voorganger. De software voor het quattro systeem die de krachtverdeling tussen de vooren achteras bestuurt, is voor de TT compleet nieuw ontwikkeld. De werking van de quattro vierwielaandrijving is nu door de bestuurder individueel in te stellen via Audi drive select. De nieuwe Audi TT en TTS worden najaar van 2014 verwacht; de prijzen zijn onbekend.