27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Fairtradeweek SittardGeleen is begonnen

REGIO
Sittard-Geleen is onlangs voor de vijfde keer op rij bekroond met de titel Fairtrade Gemeente. Om dit te vieren is er vanuit de gemeente tijdens de Fairtrade Week speciale aandacht voor fairtrade evenementen.
In de hele gemeente worden deze week initiatieven georganiseerd rondom fairtrade. Zo koken leerlingen van het Arcus College deze en volgende week in het leerlingenrestaurant met fairtrade ingrediŽnten en krijgen ze lessen over deze producten.Wethouder Bert Kamphuis verzorgde 30 oktober de kickoff van het fairtrade project voor basisscholen. Dit is een samenwerking tussen Vereniging Mondiaal Beleid, Wereldwinkel Sittard en de Albert Heijn. De leerlingen van basisschool Aan de Meule,winnaars van het project in 2013, gingen op bezoek bij de Wereldwinkel Sittard en vervolgens bij Albert Heijn speuren ze naar fairtrade producten. Het project zal de komende maanden doorlopen zodat er ongeveer 200 leerlingen kunnen deelnemen.Verder werd in opdracht van de gemeente op 30 oktober samen met Fortuna Sittard het MVO symposium georganiseerd,met als thema 'Meedoen is winnen'.
Wethouder Bert Kamphuis: "Ik vind het mooi om te zien hoe op heel veel plekken in de gemeente aandacht wordt besteed aan het belang van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel.Het begint al bij het project voor de basisschoolkinderen en loopt door tot het MVO symposium: jong en oud maakt op eigen wijze kennis met fairtrade en ieder kan zien hoe gemakkelijk het is om te kiezen voor verantwoorde producten."