27 maart 2014 - 24 juli 2019: 91810 bladzijden, 729741 artikelen

Kasteel Doenrade in winterse sferen

Wildseizoen
Eet smakelijk, Groet Guido.
In een groen dal in het landschap omgeven met landerijen en bossen verschuilt ons kasteel zich en opent haar poorten voor de ontdekker van deze Limburgse parel.
Dit idyllisch wit kasteeltje werd ontdekt door de ondernemers Karin Hanssen en René Goltstein. Samen met een enthousiast en ervaren team gaven zij het kasteel weer de plaats die het verdiende in de regio. Nu na 2 jaar is het kasteel weer geheel tot leven gekomen en staat het midden tussen de mensen.
Bruiloften, vergaderingen, diners alles is weer mogelijk op dit kleinschalig kasteeltje. Je voelt hier de huiselijkheid en ongedwongen sfeer en proeft de toewijding en aandacht van iedereen.
Een van de grootste successen is de Brasserie van het kasteel ’T Doonderhuuske.
Hier zwaait chef-kok Guido Goltstein de scepter over de keuken. Een keuken die zich onderscheid van de andere kastelen door minder ‘chique’ te koken, maar gewoon heerlijke streek georiënteerde gerechten te maken die vooral betaalbaar zijn. Een brasserie pur sang, waar iedereen zich thuis voelt en waar gezelligheid de boventoon voert.
De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het wildseizoen weer van start gaat op ons kasteel met o.a. een heerlijke wild ragout en konijnenbouten op grootmoeders wijze. Uiteraard serveren we ook dit jaar weer een heerlijk Alfa Herfstbok bier voor bij de openhaard. Reserveer tijdig om te mogen genieten van een warm en sfeervolle winterse avond op ons kasteel.
Het kasteel word in december omgetoverd in kerst sferen. Op tweede kerst dag is het kasteel en brasserie geopend en serveren we s’avonds een feestelijk 5 gangen diner in onze Brasserie en Limpenszaal. Chef kok Guido heeft weer een voortreffelijk en bijzonder menu samengesteld voor u.
Karin en René samen met hun enthousiaste team hopen u ook dit jaar weer te mogen begroeten op hun kasteel.
Konijnenbout op grootmoeders wijze f 16,50 p.p. Het kasteel is 2e kerstdag geopend en serveert een 5 gangen kerstmenu (f 42,50) Brasserie ’T Doonderhuuske Limpensweg 20, 6439 BE Doenrade Tel: 046-4424141 www.kasteeldoenrade.nl Als voorproefje geeft Chef-kok Guido Goltstein een van zijn geheime winterse recepten prijs, zodat u thuis zelf een van zijn creaties kunt proberen. Gestoofde rode port peertjes met geitenkaas en walnoten De beste peertjes hiervoor zijn de Limburgse Herfspeer van Geulle. Deze kleuren het mooist. Maar gewone stoofpeertjes kunnen natuurlijk ook.
1 kg stoofperen 50 gram suiker (eventuele gele basterdsuiker) water tot de peertjes net onder staan 2 kleine stukjes pijpkaneel 2 stukjes citroenschil (scheutje geconcentreerde citroen mag ook) 1 dl rode port Geitenkaas (5 kleine schijfjes) 50 gr Walnoten
Schil de peertjes, snijd ze in tweeën en verwijder de klokhuizen. Leg de peertjes in een stoofpan met de overige ingrediënten. Breng ze aan de kook en draai het vuur dan zo laag mogelijk. Laat ze 2 tot 4 uur stoven tot ze gaar zijn. Haal de peertjes eruit en leg deze in een ovenschaaltje. Leg de geitenkaas hier overheen en sprenkel de walnoten erover. Zet de ovenschaal 10 minuten onder de gril totdat de geiten kaas gaat smelten. Serveer warm bij een heerlijk wild vleesgerecht.