27 maart 2014 - 17 juli 2019: 91737 bladzijden, 729198 artikelen

TU/e heeft nieuwe rector magnificus

Betrokken universiteit
EINDHOVEN - Professor Frank Baaijens (56) wordt de nieuwe rector magnificus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij volgt professor Hans van Duijn op, die volgend jaar op 30 april afscheid neemt tijdens de jaarlijkse Diesviering van de universiteit.
De nieuwe rector is al werkzaam aan de TU/e. Momenteel is Baaijens vicedecaan van de faculteit Biomedische Technologie/ Biomedical Engineering, associate wetenschappelijk directeur van het Institute for Complex Molecular Systems, directeur a.i. van de TU/e-strategic area Health én wetenschappelijk directeur van BioMedical Materials Program. Daarnaast is hij ook nog hoogleraar Soft Tissue Biomechanics and Tissue Engineering. Bovendien studeerde en promoveerde de professor aan de faculteit Werktuigbouwkunde/ Mechanical Engineering.
Baaijens noemt de functie van rector magnificus een grote uitdaging en voelt zich vereerd met zijn benoeming. Hij vindt de TU/e een geweldige universiteit. “Het is een betrokken universiteit die talent en kwaliteit koestert, een instituut dat midden in de samenleving staat. Sterk in onderwijs, sterk in onderzoek en sterk in industriele samenwerking. Ik kijk er naar uit samen met de hele TU/e-gemeenschap deze sterktes verder uit te bouwen, onze internationale positie te versterken en de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.”
De nieuwe rector magnificus werd benoemd door de Raad van Toezicht van de TU/e. Voorzitter Baptiest Coopmans vindt hem een heel goede opvolger voor Hans van Duijn.
“Frank Baaijens is een betrokken persoon en iemand die de koppeling tussen onderwijs en onderzoek maakt. Hij is zelf een toponderzoeker.
Het is iemand van de strategische lijnen en keuzes en een pleitbezorger van de multidisciplinaire aanpak van onderwijs en onderzoek, zoals de TU/e die voorstaat”, aldus Coopmans. Baaijens’ functie als rector start op 1 mei 2015.