27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Filosoferen in Socratisch Café Eindhoven

EINDHOVEN - De Griekse filosoof Socrates voerde in zijn tijd (470 v. Chr.) op het marktplein gesprekken met voorbijgangers. Het Nieuwe Trivium voert vandaag de dag  graag gesprekken. Liefst met diepgang. Daartoe houdt zij Socratische Cafés. In Eindhoven is er een op 3 november.
De netwerkorganisatie Het Nieuwe Trivium, opgericht door twee filosofen, praat niet net als Socrates op straat met voorbijgangers, maar verzorgt denkgesprekken in  bestuurskamers en vergaderruimtes.
Ook is er maandelijks een zogenoemd Socratisch Café, waar de bezoekers op Socratische wijze een diepgaand gesprek met elkaar aangaan: vragend, onderzoekend, de essentie omvattend.
In Eindhoven biedt Beganegrond13 op maandag 3 november  gelegenheid tot gesprek. Er wordt gefilosofeerd over het thema zorg. ‘Zorgen moet je niet maken, zorgen moet je doen!’, schrijft Loesje. Maar hoe zorg je? En hoe doe je dat zorgvuldig? Landelijk verandert er per 2015 veel in de zorg. Daarover maken mensen zich zorgen. Terecht?
Naar antwoorden wordt gezocht tussen 19.00 en 21.30 uur in Beganegrond13 aan de Luciferstraat 1 in Eindhoven. Info: www.socratischcafenederland.nl.