27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Nieuw fietspad voor Strabrechtse Heide

Afsluiting
GELDROP - Staatsbosbeheer is tussen Geldrop en Heeze gestart met de aanleg van een nieuw fietspad. Het is een langgekoesterde wens van zowel recreanten als fietsers die de route gebruiken voor woon-werkverkeer.**
Het fietspad op de Strabrechtse Heide wordt half verhard en wordt aangelegd ter hoogte van manege Meulendijks. Het is zon 400 meter lang en 2 meter breed. Voor de aanleg wordt gebruikgemaakt van een pad dat er al ligt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind volgende week gereed Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. De realisatie van het fietspad dat aansluit op de Strabrechtse heideweg en de Rulsedijk, past ook bij de inzet van Staatsbosbeheer en de gemeente Heeze-Leende om bezoekers maximaal van natuurterreinen te laten genieten.
Tijdens de aanleg is het pad tijdelijk afgesloten voor wandelaars, fietsers en ruiters.
Na het aanbrengen en walsen van de nieuwe verharding wordt het pad opengesteld, naar verwachting eind volgende week. Het fietspad krijgt Grauwacke, gebroken natuursteen. Staatsbosbeheer heeft hiervoor omdat het een natuurlijk product is en zeer onderhoudsvriendelijk.