27 maart 2014 - 11 september 2019: 92887 bladzijden, 738498 artikelen

Uit agenda Eindhoven e.o.

EINDHOVEN
ZO. 2 NOV. Tachtig kraampjes telt de vlooienmarkt die van 09.00 tot 16.00 uur wordt gehouden in sporthal de Tempel aan de Henegouwelaan 2. De toegang bedraagt twee euro.
ZO. 2 NOV. philharmonie zuidnederland laat horen dat Mozart en de grote romantische literatuur belangrijke inspiratiebronnen zijn geweest voor Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Op het programma in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven staan Tsjaikovski’s Manfred symfonie en zijn Rococovariaties met cellist István Várdai (foto) als solist. Aanvang inleiding door Tijmen Wehlburg: 13.20 uur; concert: 14.15 uur. De toegang varieert van 17,50 tot 41,50 euro.
ZO. 2 NOV. In ’t Bellefort is van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt. Toegang tot het wijkcentrum aan de Iepenlaan 40 bedraagt één euro. Ook in zalencentrum de Hangar (Meerbos 4) is van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt. Entree: één euro.
ZO. 2 NOV. Soefi-centrum zuidoost Brabant houdt een bijeenkomst waarin Dick Lieftinkzal het thema De kracht van ons ideaal belicht vanuit de grote wereldreligies. Aanvang 11.00 uur, in de Herberg van Eckartdal aan de Nuenenseweg 1. De toegang is vrij.
ZO. 2 NOV. Muziekvereniging Eindhoven West houdt van 11.00 tot 14.00 uur in gemeenschapshuis de Lievendaal (Lievendaalseweg 3) een vlooienmarkt. De beste artikelen worden vanaf 11.15 uur per opbod verkocht. De toegang bedraagt 1,50 euro.
ZO. 2 NOV. Honderd tattoo-artiesten, een markt en live muziek is er te beleven op de zesde editie van Eindhoven Tattoo Convention in het Klokgebouw op Strijp-S. Open van 11.00 tot 20.00 uur.
ZO. 2 NOV. Een jaar na de opening van de Kruisruimte aan de Generaal Bothastraat 7e en de tentoonstelling SMPLY CMPLX 1.0 is er een vervolg. SMPLY CMPLX 2.0 is een continuering van de jaarlijkse gezamenlijke presentatie van de kunstenaars van Stichting Complex. Te zien tussen 13.00 en 17.00 uur. Ook op 7, 8 en 9 november.
ZO. 2 NOV. Scouting St. Frans houdt zijn jaarlijkse vlooienmarkt aan de Vuurvlinderstraat. Aanvang: 12.00 uur en de toegang is gratis.
ZO. 2 NOV. De leden van Fotoclub De Gender houden hun jaarlijkse expositie met een aparte thema-expositie en HDAV-presentatie. Belangstellenden kunnen van 11.00 tot 17.00 uur komen kijken in ’t Slot aan het kastelenplein 167. De toegang is gratis.
ZO. 2 NOV. Pianist Sharon Niessen en violist Martine Wijers spelen tijdens Stratumseind Klassiek werken van Mozart, Haydn en Beethoven. Het concert is om 14.00 uur in de Oude Rechtbank aan het Stratumseind 32. Toegang: 12,50 euro.
ZO. 2 NOV. Seniorenkoor Levensvreugd zingt om 14.00 uur een gevarieerd programma. Dat doen de koorleden in de Werf aan de Van der Werffstraat 14. De toegang is gratis.
ZO. 2 NOV. Het IVN Veldhoven Eindhoven Vessem gaat op pad. De natuurgidsen wachten om 14.00 uur op het parkeerterrein aan de Nuenenseweg in Eindhoven. De wandeling voert de deelnemers over het terrein van Eckartdal. De natuur maakt zich op voor op de winter. Je ziet nu typische herfstverschijnselen: eikels, kastanjes, vallende bladeren en paddenstoelen. Speciaal voor kinderen wandelt er een schoolgids mee.
ZO. 2 NOV. 50+’ers die graag dansen kunnen dat van 14.00 tot 17.00 uur doen in wijkcentrum Het Akkertje aan de Heezerweg. Meedoen kost 1,50 euro.
ZO. 2 NOV. Voordat de Eindhovense band Komatsu op tournee gaat met John Garcia, speelt ze nog een laatste thuiswedstrijd in café Altstadt (Stratumseind 71). Het voorprogramma wordt verzorgd door An Evening With Knives. Aanvang 16.00 uur; toegang zes euro.
ZO. 2 NOV. Matchbox treedt in originele bezetting op in café Wilhelmina. Alle bekende hits – o.a. Buzz buzz a diddle it, Midnight Dynamos, When You Ask About Love – komen vanaf 17.00 uur voorbij. Ook het Eindhovense The Hostmen treedt op in het café aan het Wilhelminaplein. Toegang: 15 euro.
ZO. 2 NOV. Fanjazztic treedt om 17.00 uur op in café Kraaij & Balder aan de Strijpsestraat 79. De band uit Breda brengt jazzstandards en jazzy pop. De toegang is gratis. Voorafgaand (vanaf 15.00 uur) is er een jazzworks jamsessie.
ZO. 2 NOV. De Stichting Kunst en Allerzielen Eindhoven houdt een herdenkingsavond om gelegenheid te bieden tot het even stilstaan bij overleden dierbaren. Dit gebeurt van 18.00 tot 21.00 uur op begraafplaats St Calixus aan de Jacob Jordaensweg.
MA. 3 NOV. In het Socratisch café Eindhoven wordt van 19.00 tot 21.30 uur gesproken over het thema zorg. Landelijk verandert er veel in de zorg. Daarover maken mensen zich zorgen. Terecht? Belangstellenden kunnen terecht bij Beganegrond13 aan de Luciferstraat 1.
MA. 3 NOV. Helmet komt naar de kleine zaal van de Effenaar om vanaf 20.00 uur integraal Betty te spelen voor publiek. De toegang bedraagt 18,50 euro.
ZO. 2 NOV. PopEi presenteert weer eeb editie The Kids Are Alright. Terwijl ouders achteroverleunen, worden hun kinderen op sleeptouw genomen. Ditmaal kunnen zij meedoen aan de dansworkshop Word een echte dansster, georganiseerd door Nappy van de Flexx_n Dance Academy. Aanvang: 14.00 uur; toegang gratis.
DI. 4 NOV. Dominee Kees van Velzen spreekt over Christenen voor Israël. Dat doet hij om 20.00 uur in baptistenkerk de Schuilplaats aan de Marconilaan 70. Het herstel van Israël staat
centraal. De toegang is gratis. Van Velzen was bij de Evangelische Omroep jarenlang hoofd van de afdeling Nazorg.
WO. 5 NOV. In de St. Catharinakerk is elke woensdagmiddag een lunchconcert. Op het orgel van de stadskerk speelt stadsorganist Ruud Huijbregts. Het concert is van 12.30 tot 13.00 uur en is gratis toegankelijk. Voorafgaand is er om 12.15 uur een gebed- en meditatiedienst.
WO. 5 NOV. Lezing over Mystiek en Franciscus van Assisi door André Jansen, minderbroeder Franciscaan. Van 14.00 tot 16.00 uur in de groene zaal van klooster Mariënhage aan de Tramstraat 37. Toegang: zeven euro.
WO. 5 NOV. Sabien Rutten van Scharrelkunst wacht bij de Genneper Hoeve aan het Tongelreeppad op kinderen die willen meedoen aan knutselworkshops (onder begeleiding van een volwassene): knutselen met een pompoentje of met maiskolven. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen zij er met hun (groot)ouders terecht. Meedoen kost drie euro. Info: www.sabien.info.
WO. 5 NOV. Elke woensdag presenteert de Eindhovense muzikant Niek van de Klundert rhythm & roots in theaterzaaltje boven café ’t Rozenknopje aan de Hoogstraat 59. Onder de noemer Live in de Knop klinkt er vanaf 21.00 uur muziek. De toegang is gratis. Deze woensdag staat Ballad Of Crows Trio op het programma.
DO. 6 NOV. De ProstaatKankerStichting houdt een bijeenkomst voor patiënten en hun naasten. Mensen met prostaatkanker blijven vaak met veel vragen zitten. Zij kunnen van 14.00 tot 16.00 uur ervaringen, vragen en tips uitwisselen. Het thema is: Hoe ervaren ik en mijn omgeving prostaatkanker? De bijeenkomst is in inloophuis De Eik aan de Aalsterweg 285b.
DO. 6 NOV. De Impericon Never Say Die Club Tour 2014 doet Dynamo aan met op het podium de hardcorebands Terror, Comeback Kid, Stick To Your Guns, Obey The Brave, More Than A Thousand, No Bragging Rights en Capsize. Aanvang: 18.00 uur; toegang: 22,50 euro.
DO. 6 NOV. De Amerikaanse hitband Earth, Wind & Fire Experience treedt op in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Ook Al McKay doet mee. Hij werkte samen met Maurice White aan het herkenbare geluid van Earth, Wind & Fire. In het voorprogramma staat pop-, rock- en coverband Cups and Plates uit Middelbeers. Aanvang: 20.00 uur.
DO. 6 NOV. Racing Glaciers treedt om 21.00 uur op in café Altstadt aan de Stratumseind 71. De toegang bedraagt zes euro.
VR. 7 NOV. In De Zuidwester (Cyclamenstraat 1) wordt van 11.00 tot 15.30 uur een vlooienmarkt gehouden. De toegang is gratis.
VR. 7 NOV. Stiltewandeling met mystieke momenten in de natuur van Groendomein Wasven. Om 14.00 uur is er eerst een inleiding vanuit een mystieke tekst uit de Franciscaanse traditie, in kerkwijkcentrum Tongelre aan ’t Hofke 153. Aanmelden: Ruud Aalders, tel.0402448611 of: apraalders@onsneteindhoven.nl. VR. 7 NOV. Theatergroep Boem speelt Tijd-
geest in Theater Carte Blanche aan de Jan Heijnslaan 4. Aanvang 20.00 uur; toegang 7,50 euro. Het spel van de acteurs Ad Verduin, Annick Vermijs, Bregje van den Brink, Freek Smedema, Jacco van Asten, Monic Martens, Maayke Klabbers, Martijn Klabbers, Carly van Otterdijk en Mirjam Smit is ook op 8 en 9 november te zien om resp. 20.00 en 14.00 uur. Info: www.boem. dse.nl.
ZA. 8 NOV. De Augustijnenkerk (of Paterskerk) treedt op maatschappelijk gebied naar buiten met om 09.30 uur het debat Zorg voor elkaar, wat hebben we ervoor over? Sprekers zijn Marie-Louise Vossen, bestuurder GGzE, wethouder Lenie Scholten en geestelijk verzorger Kees Scheffers. Gespreksleider huisarts Maarten Klomp. De sprekers verzorgen vanuit hun functie in het maatschappelijk leven een inleiding over het thema. Aansluitend wordt er met de bezoekers gediscussieerd. De bijeenkomst wordt om 12.30 uur afgesloten met een drankje in het naastgelegen klooster Mariënhage.
ZA. 8 NOV. Muziek in de Cathrien staat in het teken van kamermuziek. Van Renaissance tot Rococo: Joost Vermeiren (orgel, klavecimbel en klavichord) en Carine Rinkes (diverse blaasinstrumenten) voeren werken uit van onder anderen Georg Böhm, J.S. Bach en C.Ph.E. Bach. Aanvang: 15.00 uur, in het St. Catharinakerk. Toegang: zeven euro.
ZA. 8 NOV. Het AG-toneel brengt Peer Gynt van Henrik Ibsen. Dat doet de vereniging om 19.00 uur in sociëteitsgebouw Academisch Genootschap aan de Parklaan 93. Ook te zien op 9 en 10 november. Beide keren om 15.00 uur. Komen kijken kost tien euro.
ZA. 8 NOV. Van Schotse punkers naar rockkanonnen op festivals: Twin Atlantic. De stevige basis van gitaar en drums en cathcy popmelodieën is om 20.00 uur te zien en horen in de kleine zaal van de Effenaar. De Schotten scoorden in mei een megahit op 3FM met Heart and Soul. Toegang: tien euro.
ZA. 8 NOV. In gemeenschapscentrum Lievendaal (Lievendaalseweg 3) kunnen dansliefhebbers iedere tweede zaterdag van de maand terecht om te stijldansen. Aanvang 20.00 uur; meedoen kost 1,50 euro.
ZA. 8 NOV. Het Zweedse The Black Marbles en Amberjacks staan vanaf 21.00 uur op het podium van café Wilhelmina. Erbij zijn, kost vijf euro.
ZA. 8 NOV. Static Movement presenteert in samenwerking met Bassworx een editie van Thunderground: Freestyle Madness. Vorig jaar werd voor het eerst de Effenaar verwelkomt als nieuw thuis en ook dit jaar keert het freestyle concept daar terug. Met onder meer The Darkraver & Vince. Aanvang: 22.00 uur; toegang: vijftien euro.
GELDROP
ZO. 2 NOV. Bij De Sprong, het centrum voor persoonlijke ontwikkeling, wordt van 13.00 tot 17.00 uur de Natuurlijk Gezond Beurs gehouden. Aan het Tournooiveld 10 vinden bezoekers informatie over alternatieve of complementaire gezondheidszorg in de regio. Gratis toegang.
ZO. 2 NOV. The Magical History Tour treedt om 17.00 uur op in De Kroeg aan het Bogardeind 203. De band laat met hun muziek The Beatles voortleven. De toegang bedraagt vijf euro.
ZO. 2 NOV. Senioren Blaaskapel Geldrop houdt om 14.30 uur zijn jaarlijkse Goodwillconcert. Dat doet de kapel in activiteitencentrum De Dreef aan de Willen Barentszweg 69. De toegang is gratis.
WO. 5 NOV. Bioloog en ecoloog Jasja Dekker houdt om 20.00 uur bij IVN Geldrop een presentatie over wilde zwijnen. Belangstellenden kunnen terecht in natuurinformatiecentrum De Paardestal in de tuin van Kasteel Geldrop. De toegang is gratis.
DO. 6 NOV. Stichting Heidie houdt een Cultuurcafé voor ondernemers, culturele instellingen en iedereen die belangstelling heeft voor een cultureel Geldrop-Mierlo. Van 19.30 tot 22.00 uur in De Wiele aan de Molenstraat 19. De toegang is gratis; aanmelding is gewenst: www.stichtingheidie.nl.
WO. 5 NOV. Roots in ’t Groen ontvangt David Philips op het podium van ’t Groen Koffiehuis aan de Heuvel 23. De Engelse muzikant was voorheen actief in de jazz-, soul- en bluesscène, maar kwam in 2010 voor het eerst naar buiten met persoonlijk werk op de cd Heal Yourself Alone. Met de opvolger December Wine in 2012 ontpopte hij zich als multi-instrumentalist. Tijdens het optreden laat hij een mix van oud en nieuw werk horen. Aanvang 20.30 uur (stipt!). In de pauze gaat de hoed rond. Minimale bijdrage is vijf euro.
ZA. 8 NOV. Cd-presentatie van Eric van der Sommen in café-zaal De Herberg aan Hoog Geldrop 129. De zaal is om 19.00 uur open. Ook is er een aantal optredens van gastartiesten. Toegang gratis.