27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Toename fietsverkoop door einde fietsplanregeling

Blijven stimuleren
Door veranderingen in de fiscale regelgeving verdwijnt eind dit jaar de fietsplanregeling die veel werkgevers hanteren. De regeling werd bij bedrijven ingezet om het fietsgebruik onder werknemers te stimuleren. Met de komst van de nieuwe Werkkostenregeling is het definitieve einde van de fietsplanregeling een feit.
De fietsplanregeling maakt het voor werknemers mogelijk om tot het eind van dit jaar met het brutoloon een nieuwe fiets aan te schaffen en daardoor een belastingvoordeel van maximaal 52% te realiseren. Stefano Duringhof van Hans Struijk Fietsen: “Omdat de fietsplanregeling nu echt gaat verdwijnen, Puzzel zien we de laatste weken een toename van mensen die nog snel van hun regeling willen profiteren. We verwachten dat dit aantal de laatste twee maanden van het jaar nog verder zal oplopen.”
In 2015 treedt de nieuwe Werkkostenregeling in werking. Hiermee mogen werkgevers hun werknemers onbelast vergoedingen geven zolang het totaalbedrag onder 1,5% van de totale loonkosten blijft. Als werkgevers het fietsgebruik willen blijven stimuleren, kunnen ze in deze vrije ruimte een aandeel in de aanschaf van een fiets blijven aanbieden. In de praktijk &Win biedt de regeling waarschijnlijk minder voordeel dan de huidige fietsplanregeling, omdat de nieuwe regeling niet speciaal voor de aanschaf van fietsen is bedoeld. Toch verwacht Duringhof niet dat mensen nu massaal in de auto stappen of op oude fietsen door blijven rijden. “Veel mensen zullen de fiets blijven verkiezen boven de auto of overvolle treinen en bussen. Zeker met de komst van e-bikes en de nog snellere speed pedelecs is fietsen naar het werk vaak zelfs sneller en daarbij ook een stuk gezonder. Nederlanders zetten hun fiets niet zo snel aan de kant.” Meer over Hans Struijk Fietsen: www.hansstruijkfietsen.nl