27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Prinses Beatrix opent Landrijt in Eindhoven

Zeer onder de indruk
EINDHOVEN - Prinses Beatrix heeft woensdag het nieuwe gebouw van Archipel Landrijt officieel geopend. Samen met twee cliŽnten onthulde de prinses twee schilderijen die zijn gemaakt door een groep cliŽnten. De schilderijen krijgen een plek in de hal van het nieuwe gebouw.
Behalve de openingshandeling door prinses Beatrix spraken de voorzitter van de Raad van Bestuur van Archipel, Anton Metske, en Monique Hertogs, directeur van onder meer Archipel Landrijt, over de specialistische zorg in het gebouw. Ook cliŽnten vertelden over hun eigen ervaringen. Tot slot spark Raymond Koopmans, hoogleraar Ouderengeneeskunde, over de noodzaak van wetenschappelijk onderzoek voor de zorg voor bijzondere doelgroepen.
Na de officiŽle opening kreeg prinses Beatrix een rondleiding door Landrijt. Ze nam uitgebreid de tijd om met cliŽnten te praten over het wonen en hun leven in het woonzorgcentrum. Beatrix
was zeer onder de indruk, zo gaf ze aan.
Landrijt is ťťn van de twee locaties van Archipel Kenniscentrum (Dommelhoef is de tweede locatie). Het nieuwe gebouw is onlangs in gebruik genomen. Daar wordt de gespecialiseerde zorg aan de cliŽnten met een bijzondere zorgvraag nůg beter geboden dan voorheen. De nieuwe mogelijkheden geven extra ruimte aan de cliŽnten. Zij hebben een eigen kamer of appartement of wonen in een woongroep. Archipel Kenniscentrum behandelt mensen met een bijzonder ziektebeeld. Daarvoor biedt ze specialistische zorg en behandeling. Te denken valt aan jonge mensen met dementie, mensen met hersenletsel, Korsakov of Huntington.