27 maart 2014 - 6 november 2019: 94010 bladzijden, 747921 artikelen

Maastricht in top-10 jongste universiteiten

MAASTRICHT
De Universiteit Maastricht (UM) staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de top 10 van de Times Higher Education 100 Under 50 ranking en mag zich de zesde beste jonge universiteit ter wereld noemen. Vorig jaar steeg de UM al van de 19e naar de zesde positie in deze speciale ranking voor universiteiten jonger dan 50 jaar.Dat de UM zich tot de wereldtop mag rekenen bleek eerder dit jaar ook uit de Times Higher Education World University Ranking 2013-2014, waarin de universiteit doordrong tot de top 100 (plek 98).
De top 5 wordt voornamelijk bezet door Aziatische universiteiten, met als uitzondering de Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Lausanne, die de tweede plek inneemt.
De UM scoort voornamelijk hoog op de indicatoren die inzicht geven in de internationale uitstraling (percentage internationale staf en studenten).
UM-collegevoorzitter prof. dr. Martin Paul: "We zijn uitermate verheugd dat de Universiteit Maastricht haar positie heeft behouden in de top 10 van jonge universiteiten. Deze ranking toont onze vitaliteit en competitiekracht.En dat in een tijd waarin veel jonge sterke universiteiten opkomen, vooral buiten Europa.”