27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Handtekeningen voor behoud bieb

WEERT
In de gemeente Weert zijn in enkele weken tijd in de bibliotheek van Weert en Stramproy ruim tweeduizend handtekeningen verzameld voor het manifest 'Mijn bieb moet blijven! Elke gemeente een bibliotheek' .
De directeur van Bibliocenter, Liesbeth Vogelaar overhandigde deze handtekeningen aan wethouder Harrie Coolen. Bibliocenter is de organisatie van bibliotheken in Nederweert, Leudal, Maasgouw en Weert. De handtekeningen die in de vestigingen van Bibliocenter zijn verzameld worden in de loop van deze week aan de vier gemeentes afzonderlijk aangeboden.
Naast dit manifest konden mensen de landelijke petitie www.mijnbiebmoetblijven.nl ondertekenen en was een speciale Facebookpagina ingericht. De landelijke petitie kreeg in nog geen maand tijd meer dan 6000 handtekeningen.De Facebookpagina kreeg ruim 3300 likes. Meer dan 60 prominenten, waaronder De Jeugd van Tegenwoordig,Tommy Wieringa, Carice van Houten, Arnon Grunberg en Bernard Wientjes, ondertekenden het manifest. De komende periode blijft het mogelijk om de actie online te ondersteunen. De landelijke handtekeningen zijn 18 maart aan de Tweede Kamer aangeboden. Jaarlijks bezoeken 70 miljoen kinderen en volwassenen hun openbare bibliotheek, het aantal jeugdleden is het afgelopen jaar gestegen en 66 procent van alle jongeren tot 18 jaar is lid van de openbare bibliotheek.