27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Meer uitstraling met raamdecoratie

Bron: Perscentrum Wonen
Ramen vormen een belangrijk onderdeel van je huis, want de natuurlijke lichtval bepaalt mede de sfeer in het interieur. Niet gek dus, dat veel mensen bij het kopen van een nieuwe woning kritisch naar de raampartijen kijken. Gelukkig heb je zelf ook invloed op de uitstraling van de ramen, en de lichtval in huis. Net als de wand en vloer behoort raamdecoratie tot de basis van het interieur. Waar je de muur elk jaar eenvoudig van nieuw behang of een andere kleur voorziet, schaf je gordijnen of jaloezieŽn vaak voor meerdere jaren aan. Het is daarom slim om extra aandacht te schenken aan de keuze van je raambekleding.
Bij het zoeken van nieuwe gordijnen of jaloezieŽn is het zaak goed voorbereid op pad te gaan. Neem de tijd om tot de juiste raamdecoratie te komen, die past bij je huis, interieur, wensen en raampartij. We geven je tien tips om over na te denken.
1. Neem je interieur goed onder de loep: wat past bij de betreffende ruimtes? Wat zoek je qua sfeer? Doe inspiratie op in winkels en bladen en verzamel goede voorbeelden om mee te nemen. 2. Zoek je gordijnen voor een kleine ruimte? Kies dan korte in plaats van lange gordijnen. Dit oogt ruimtelijker. 3. Onthoud: verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer, horizontale strepen de lengte ervan. 4. Heb je vaak kaarsjes aan in de vensterbank? Kies dan voor vlamvertragende materialen. 5. Laat voor meer eenheid in het interieur de kleur van de raamdecoratie terugkomen in de rest van de ruimte. 6. Wil je een verduisterend effect in bijvoorbeeld de slaapkamer? Kies dan voor gevoerde gordijnen of gordijnen gemaakt van compleet verduisterende stoffen. Deze zijn in alle kleuren beschikbaar. 7. Koop raamdecoratie bij een CBW-erkende speciaalzaak, zodat je zeker bent van goede service en garantie. 8. Neem een foto mee van de betreffende raampartij en ruimte. Een specialist kan dan meedenken in mogelijkheden en inschatten welke soort raamdecoratie (vouwgordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen, voile of een dikkere stof) passend is. 9. Let op details en technische aandachtspunten. Welke bevestigingsmanier heeft de voorkeur en is dit mogelijk? Denk ook na over de verschillende (decoratieve) afwerkingsmogelijkheden. 10. Het zorgvuldig bevestigen van raamdecoratie is belangrijk. Ben je niet zo handig? Laat het dan door de betreffende speciaalzaak doen.