27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Controle van auto leidt naar wietplantage

BUDEL
Een ritje met de auto over de Markt in Budel is drie vrouwen uit Tilburg en een inwoner van een huis aan de Molenstraat in Budel duur komen te staan. Omdat hier geen auto's mogen rijden werden de dames staande gehouden, wat er vervolgens toe leidde dat aan de Molenstraat in Budel een hennepplantage werd ontmanteld.
Dinsdagmiddag rond 16.00 uur gaven agenten op de Dorpsstraat een stopteken aan een auto. Het voertuig reed even daarvoor over de Markt, terwijl op dat plein geen auto's mogen rijden.Bij controle van het voertuig werd een henneplucht geroken en vonden agenten bijna een kilo aan geknipte henneptoppen. Daarop werden de drie inzittenden aangehouden. Het gaat om vrouwen van 27,29 en 45 jaar uit Tilburg.
Uit verder onderzoek ontstond het vermoeden dat zich in de woning aan de Molenstraat mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. In het huis werd op de eerste verdieping inderdaad een kwekerij aangetroffen,net als op de zondel. In totaal vonden agenten ruim 600 planten en een aantal kilo geknipte hennep. De stroom bleek illegaal afgetapt. De politie hield de bewoner vervolgens aan in de woning.
De drie vrouwen werden met ieder een werkstraf van 80 uur in vrijheid gesteld. Tegen de andere verdachte wordt een dossier opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.