27 maart 2014 - 11 september 2019: 92887 bladzijden, 738498 artikelen

Mountainbiketocht door groenste regio van de wereld

WEERT
Lekker op de fiets buffelen door de groenste regio van de wereld. Wie wil dat niet? Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) organiseert op zondag 9 november het Weert600-evenement de 'Land van Horne MTB Toertocht'. Een tocht geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTBfiets voor zowel mannen, vrouwen als kinderen.
TWC Weert heeft een afwisselende en uitdagende route uitgestippeld met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de vuilstort in Altweerterheide. De route loopt door het uitgestrekte natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden Weerterbergen, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en de Tungelroysebeek. De tocht gaat over zandwegen,singletracks, en af en toe een stukje asfalt.
De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden van 25,40 De M en 60 km.Alle routes zijn volledig uitgepijld. Voor de startende mountainbikers is op de zware delen van het parcours een lichtere variant uitgezet. Bovendien kunnen ze ervoor kiezen om de oude stortplaats Delbroek wel of niet te beklimmen. Op de route is een rustplaats ingericht waar gratis soep, thee, koeken en energiedrank zijn te verkrijgen.Op het antel pr rustpunt verhelpen specialisten van Fietsspecialist Hans Struijk kleine technische mankementen aan de fiets en er is een EHBO koffer aanwezig.
Doe zondag 9 november mee met de Land van Horne MTB Toertocht en ervaar zelf waarom Weert in september 2014 is uitgeroepen tot groenste regio van de wereld.De startlocatie is esenteert bij Partycentrum De Sluis aan de Industriekade 58 in Weert. Er kan gestart worden tussen 8.30 en 10.30 uur.Het inschrijfgeld is 4 euro en voor NTFUleden 3 euro (Scan & Go is aanwezig).Jongeren tot 16 jaar fietsen gratis mee. Er is voldoende parkeergelegenheid en een fietsenstalling met toezicht aanwezig.
blijspel